Освен че е ароматна подправка, която може да овкуси много

...
Освен че е ароматна подправка, която може да овкуси много
Коментари Харесай

Канелата е много полезна, едва ли знаехте, че с нея може да лекувате това

Освен че е ароматна фалшификация, която може да овкуси доста кулинарни произведения, канелата е изключително подобаваща и за лекуване на растенията и насърчаването на тяхното естествено развиване, написа Obekti.bg.
Как? Много просто - тя отстрани гъбичките в почвата и пази семената. Достатъчно е да посипете 1 чаена лъжица от подправката по почвата.

Хормон на вкореняването

Този хормон подтиква растежа на корените. Опитвали ли сте се в миналото да премахнете химичните артикули от вкъщи си?

Лесно е. Просто би трябвало да ги замените с канела. Поръсете малко от подправката върху почвата, преди да засадите растението.

Отблъсква мравките

Ние обичаме канелата, само че мравките я ненавиждат. Изсипете малко количество от тази ароматна фалшификация към мравуняците в градината, с цел да държите насекомите надалеч от посевите.

Рани по растенията

Случайното порязване или пострадване на растението може да ви накара да се почувствате отговорни. Вместо да скърбите за него, извинете му се и го излекувайте благодарение на канела. Просто поръсете малко количество от билката върху раната, с цел да насърчите изцелението и да предотвратите инфекцията (да, растенията също могат да страдат от инфекции).

Стайни растения

Канелата оказва помощ да се отървете от мухъла по стайните растения. Поръсете малко от нея в почвата и наблюдавайте по какъв начин цветята форсират своя разцвет. В допълнение, канелата е превъзходен репелент. Тя освен отстрани гъбичките от растенията, само че и държи комарите надалеч от вкъщи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР