Освен болниците в Ловеч и Враца, още 12 лечебни заведения

...
Освен болниците в Ловеч и Враца, още 12 лечебни заведения
Коментари Харесай

Още 12 болници в България са пред фалит, заяви Манолова

Освен лечебните заведения в Ловеч и Враца, още 12 лечебни заведения са пред банкрут. Това съобщи омбудсманът Мая Манолова по време на полемика по проблемите в опазването на здравето.

Тя заключи и жалбите, получени при нея от началото на годината. Най-много недоволства има за липса на достъп до здравна помощ, за липса на достъп до медикаменти и медицински произведения, както и за доплащане за тези артикули, оповестява БНР.

Жалби са постъпвали от класи на лекари, медицински сестри, болнични шефове. Манолова напомни още, че сестрите и лекарите са организирали и митинги поради ниското възнаграждение.

Омбудсманът прикани Здравната каса да изплати 150-те млн. лв., насъбрани от неизплатена надлимитна активност за последните години.

" Напрежението в системата на опазването на здравето поражда кавги, митинги и банкрути на лечебни заведения, а пострадали от тези отрицателни трендове са както жителите като пациенти и здравноосигурени лица, по този начин и работещите в бранша, чиито трудови права са застрашени ", означи тя.

По-рано през днешния ден държавното управление утвърди отпущането на 2,2 млн. лв. за неизплатените заплати в лечебните заведения в Ловеч и Враца.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР