Освен без приет бюджет за годината, Плевен се оказа и

...
Освен без приет бюджет за годината, Плевен се оказа и
Коментари Харесай

Освен без приет бюджет за годината, Плевен се оказа и без действащ Общински съвет

Освен без признат бюджет за годината, Плевен се оказа и без настоящ Общински съвет. Решението на Общинската изборна комисия (ОИК), с което през октомври м.г. беше разгласен досегашния състав на локалния парламент, беше обжалвано от разнообразни политически сили в съда. През декември м.г. плевенският Административен съд е отменил това решение на ОИК, а два месеца по-късно Върховен административен съд е удостоверил решението на плевенските магистрати. И на 19 февруари Общинският съвет на Плевен официално е престанал да съществува, заяви през днешния ден ръководителят на досегашния локален парламент Мартин Митев.
„ Завереното на хартия решение на Върховен административен съд е получено в ОИК на 26 февруари. За страдание, в Общинския съвет не бяхме известени за него по надлежния ред. На 4 март ОИК – Плевен афишира новия състав на Общинския съвет и нейното решение влиза в действие на 12 март. Промените в досегашния състав на локалния парламент са единствено две – на мястото на общинския консултант от АБВ Цветан Антов влиза Стефан Петков от Местна коалиция „ Ние, жителите ”, а в групата на БДЦ има вътрешно разбъркване на нейни членове. Това обаче значи, че решенията на досегашния състав на Общинския съвет, взети на 27 и 28 февруари, за Бюджет 2020 на Общината и за промени в Наредба 17, са оскъдни. Наложеното от кмета Георг Спартански несъгласие върху тях, също е незначително. Те би трябвало да се прегледат и гласоподават още веднъж от локалния парламент откакто той бъде структуриран ”, разяснява Мартин Митев.
Най-рано новият локален парламент може да бъде призован в понеделник. Трябва да се избере негов ръководител, да се гласоподава устав за работата му, да се изберат непрекъснати комисии и така нататък След това ръководителят на Общинския съвет би трябвало да свика изключителна сесия, на която да се прегледа предлагането на общинската администреция за Бюджет 2020.
„ Ако се наложи, Общинският съвет може да заседава всеки ден, няма спънки за това ”, добави Митев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР