Освен 38-те загинали и 16-те ранени от рухването на магистралния

...
Освен 38-те загинали и 16-те ранени от рухването на магистралния
Коментари Харесай

Стотици останаха без покрив след срутването на моста в Генуа

Освен 38-те починали и 16-те ранени от рухването на магистралния мост Моранди в Генуа има още няколкостотин жертви на тази покруса. Това са жителите на кооперациите, намиращи се в региона под моста, напомня Франс прес.

Евакуираните са над 600. Те са живеели в блокове в квартала Сампиердарена. Някои от тях са намерили към този момент леговище при родственици. Други бяха подслонени гратис в хотели или при частни лица, отворили безплатно вратите на домовете си за тях. Трети са в център за настаняване, самостоятелен в гимнастически салон.

Вчера локалните и националните управляващи ясно обявиха - това, което е останало от моста Моранди ще би трябвало да бъде разрушено, а също и кооперациите, ситуирани изпод.Вътрешният министър Матео Салвини обаче се ангажира, че всички наранени хора ще бъдат настанени на ново място преди края на годината. За доста от евакуираните това си остава далечна вероятност и в този момент те би трябвало да свикнат да живеят сбутани да вземем за пример в една хотелска стая с подръчни средства.

Същевременно италианската компания Аутостраде пер л'Италия, която бе оператор на рухналия мост и бе подложена на рецензии от държавното управление, разгласи през днешния ден, че колите за спешна помощ няма да заплащат повече тол такси в цялата й пътна мрежа, обхващаща близо половината от към 6000 километра автомагистрали в Италия, съобщи Франс прес. Решението влиза в действие неотложно.

"Ако бях началник на Аутостраде пер л'Италия, щях да анулира някои от тол таксите в часовете след драмата ", сподели Салвини по-рано през днешния ден. "В този миг колите за спешна помощ заплащат тол такси по автомагистралите! Чудя се къде са сърцата и мозъците на някои хора ", сподели Салвини, който е представител на крайнодясната партия Лига. Той напомни, че от тол такси компанията получава по 3,5 милиарда евро на година. "Предвид бедствието, което те провокираха, мисля, че могат да си разрешат няколко седмици без тол такси ", сподели Салвини.

Според него компанията би трябвало да влага част от облагите в инфраструктурата на град Генуа и в помощ на потърпевшите от рухването на моста, чиито жилища ще бъдат разрушени при идните интервенции по почистване на останките от виадукта.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР