Осведомени източници от високите етажи на власта твърдят, че Мирослав

...
Осведомени източници от високите етажи на власта твърдят, че Мирослав
Коментари Харесай

Павлова ли е притискала или Боршош е бързал?

Осведомени източници от високите етажи на власта настояват, че Мирослав Боршош цялостен един месец е обикалял министерските канцеларии, като е обяснявал тъкмо противоположното на това, което твърди в този момент. Недоволствал от това, че Лиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета... към профила му спъвала работата тъй като му изисквала документи за всичко, като не му е разрешава да подписва каквото и да било до момента в който всичко не бъде изрядно и приведено със закона. Твърди се даже, че е изпратил недоволство до Борисов през нейната глава, в което твърдял, че го скъсвала от инспекции, а той бил подготвен да постави параф незабавно под противоречивите анекси.

Внимателното свързване на обстоятелствата ни предизвика да си зададем въпроса за какво господин Боршош обърна палачинката единствено един ден откакто беше помолен да си подаде оставката? В целия проблем към НДК гейт се изговориха и изписаха доста неща. Много от тях вследствие на страсти, засегнато его, а може би и засегнати женски усеща. Французите споделят “шерше ла фам”, само че най-вероятно преди този момент ще би трябвало да се намерят парите, които съвсем е несъмнено, че липсват. Но за тях мако по-късно! Да се върнем към въпроса за какво Боршош твърди, че е притискан! Екипът ни реши да прочете обстановката сред редовете и да проучва, какво стои зад изказванието на господин Боршош, че е бил притискан! Първо, дано да съпоставим съперниците в този спор. От години следим и познаваме добре стила на госпожа Павлова. Тя е напориста, амбициозна, умее да реализира поставените задания, да съблюдава периоди, схваща от строителни обекти, работи добре със строители и архитекти. Може би всичко това е предиздвикало Борисов да и разпореди тази до някъде невъзможна и виновна задача с толкоз доста история! Безспорно е, че в НДК за Павлова всичко е наследено такова, каквото е оставено от Томислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместител... към профила. Важно е да отбележим, че публичната поръчка за ремонт и преустрояване е проведена и извършена по време, когато точно той е следил активността на държавното сдружение. Той от своя страна през 2016 рапортува на Народното събрание, че НДК е в чудесно финансово съсътояние. Защо го е направил, следва да разберем защото тогава към този момент е имало доста съществени индикации, че сдружението е в тежко финансово съсътояние, а публичната поръчка опозорена. От своя страна Деница Златева Деница Златева е длъжностен заместител министър-председател по подготовката на... към профила е пропуснала също този очевиден факт! Защо двама вицепремиери отличници са постъпили толкоз безконтролно прикривайки истината. Най-вероятно ще разберем напълно скоро, когато се оповестят резултатите от инспекцията на прокуратурата.

Какво знаем за господин Боршош? Подобно на Павлова е упорит, напорист, обаятелен, видимо културен човек, само че доста надалеч от нейния професионален опит и кариера. Докато тя постепенно и настойчиво е изкачвала стъпълата на развиването си, той е употребявал всички вероятни, и не чак до там известни способи с цел да стигне до директорската позиция в НДК. В разгара на свадите мнозина показаха мнение, че мощната му страна е културата, само че и това към този момент е противоречиво! Да си направиш спектакъл с публични средства, които са ти дадени за национална идея, след което да се лустросаш с бяла ризка и лимузина Лексъс е по-скоро цинично отношение към всички участници в тази комплицирана система, която назоваваме просвета! Претенцията пък да се наречеш културна институция си е напряко хвърлена ръкавица към всички културни институти в цивилизования свят, които сигурно не се финансират от пари за поправки.

Но да се върнем на управническите способнисти на господин Боршош. Вече съвсем всички схванаха, че НДК е държавно сдружение, което губи средства всеки ден от своето битие. По закона за държавните сдружения това е съществено нарушаване. Вицепремиера Дончев, назад на изказванията си през 2016 удостовери, че положението е доста неприятно към днешна дата и съобщи, че НДК няма проект за развиването си, а господин Боршош не е най-хубавото решение за управлнеието му. Разбира се, неглижира малко, с цел да бъде предан към сътрудниците, че за кутурната политика на Боршош няма забележки, само че не можем да чакаме от Дончев да e способен по всички тематики.

Обществена загадка е, че когато държавното управление превежда 17-те милиона за потребностите на председателството в сметките на НДК е било празно като в лисича хралупа. От дейноста си НДК най-вероятно не съумява да покрие харчовете си, което удостоверява изказванията на ДАНС, че от средствата за ремонт са плащани голословно и други разноски, само че даже и със средствата за ремонта сметката нещо не излиза. Всичко към ремонта е цялостен безпорядък. Все още няма план, архитекта е с отнети права, няма нужните разрешителни, не са уредени авторските права, изпуснати са значими периоди. Договорът е подписан през октовмври 2016, а едвам през април тази година от НДК назначават инвеститорски и одиторски надзор, което значи, че до този миг обекта е бил на самотек. За извършената социална поръчка няма да приказваме, само че се носят върли в клюки, че предварителния отчет на инспекторите поръчан от Павлова е с брутални изводи. Скоро се изнесоха данни, че сдружението на процедура е банкрутирало, а не дребна част от парите за ремонта не са налични по сметките на НДК. Как ще се произнесе прокуратурата занапред ще разберем.

След всичко това се връщаме на главния въпрос - Павлова ли е притискала, или Боршош е бързал да запълни зейналите в НДК финансовите ями, като подпише бързо анексите за спомагателните средства и новите публични поръчки, за които през юни държавното управление отново обилно гласоподава средства. Задаваме си въпроса, за какво не подписа до в този момент господин Боршош, откакто имаше цялата представителна и изпълнителна власт. Логичният отговор е: нямаше ги парите! Когато те се появиха, за негово страдание се появи и госпожа Павлова, която разруши желанията му да излезе от обстановката ни лук ял, ни лук мирисал. Всеки, който е работил с нея знае, че тя умее да изисква до дупка от подчинените си, а и е задоволително прозорлива с цел да си намерения, че може да направи нещо зад тила на Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила в миг, когато се бори за неговото доверие. По евентуално е до преди нея да са се случвали неща за които Борисов не е бил осведомен. Така погледната обстановката, и посъветван от егото си, без потребен ход господин Боршош доста манипулативно е предпочел да показа условието на шефката му да си свърши работата, като прилепяне. Разбираме, че голямото му его е мощно засегнато, само че е време публичният интерес да бъде повдигнат в фетиш, а всичко останало да е на втори проект. В исторята имаме доста светли образци, а този с тефтерчето на Апостола е невиждан. Там всеки грош от народа и за народа е записан!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР