Островите на Тайлнад са едни от най-популярните туристически дестинации в

...
Островите на Тайлнад са едни от най-популярните туристически дестинации в
Коментари Харесай

Пилешкият остров в Тайланд

Островите на Тайлнад са едни от най-популярните туристически дестинации в света, защото притеглят хората с кристално чистите си води, богатото си морско многообразие, отзивчивото си локално население и цени, които са по джоба на множеството хора.

View this post on Instagram
A post shared by Manuel Dietrich | Germany (@manueldietrichphotography) on Apr 2, 2019 at 11:28am PDT

И макар че огромна част от тях са много пренаселени, за благополучие, към момента са останали божествен местенца, на които да се откъснем от света и да усетим същински почивката и спокойствието. След като преди време се насладихме на невероятния Ко Хай (Ko Ngai), в този момент сме се насочили към друго сходно местенце.

Ко Кай е част от групата на островите Пода, ситуирани в тайландската провинция Краби. В южния му край се намира варовиковата канара във формата на пиле, поради което мястото е известно като Пилешкия остров, показват от Daily Mail.
 Снимка 481053

Освен варовиковата канара във формата на птица, Пилешкият остров примамва и поради спокойния си плаж и невероятният коралов риф, който го заобикаля.

Островът се слави като едно от местата с богатото в региона морско многообразие - с цъфтящи коралови полета и пъстро рибно царство, единствено на няколко крачки от брега.
 Снимка 481055

Ко Кай е ненаселен и въпреки че няма по какъв начин да отседнем на острова, то без проблем можем да го посетим, с помощта на туристическите лодки, които потеглят от Краби на всеки 30 минути. В подобаващия сезон, когато Пилешкият остров е наличен за туристи, по време на отлив може да се стигне и по пясъка от прилежащите острови Ко Мор и Туп.
 Снимка 481054

И макар че сега Ко Кай е затворен поради рестриктивните мерки, наложени за ограничаване на разпространяването на пандемията от ковид, знаем тъкмо къде ще отидем през идната почивка, когато към този момент имаме зелена светлина.
 Ко Хай - един от най-усамотените и божествен острови в Тайланд
Ко Хай - един от най-усамотените и божествен острови в Тайланд

Бягство от действителността
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР