Остров Света Анастасия ще посреща гости с фолклорни ритуали за

...
Остров Света Анастасия ще посреща гости с фолклорни ритуали за
Коментари Харесай

Остров Св. Анастасия кани на празник на билките, народното творчество и здравословната храна

Остров Света Анастасия ще посреща посетители с фолклорни ритуали за здраве и изобилие в първото издание на " Биле фест " - фестивал, отдаден на билките, оповестяват от община Бургас.

Повече от 50 участника ще се показват в събитието с билки и здравословни храни, лечебни екстракти и мехлеми, като ще покажат и достоверните способи за приготвянето им. В допълнение посетителите ще се срещнат с национални ритуали и илачи. Съпътстващата художествена стратегия ще възкреси силата на празника Еньовден, отбелязван по нашите земи от древността. Билкови отвари ще забъркат експерти от близо и надалеч. От островната пещ ще бъде изваден топъл самун, забъркан с мая, билки и зеленчуци. Кримският чай - билка, която пораства на Света Анастасия, ще има своето непокътнато място в програмата. Козметика с билкови артикули и морски водорасли ще бъде показана на гостите персонално от производителите. На острова ще могат да се закупят свежи билки за разсад, красиви сувенири и бижута с билки, цветя и български шевици.

За да е същински празнично и българско настроението по време на " Биле фест ", отбор " Странджа " ще заплени публиката с фолклорни танци и песни, както и с ревю на национални носии и обичайни български дрехи от предишното. В островния музей ще бъде подредена галерия на странджански шевици. Посетителите ще чуят и мелодии на флейта в осъществяване на ученици на НУМСИ " Панчо Владигеров ".

Най-малките посетители на острова ще се забавляват в креативен работилници за сапуни и сувенири от ароматни билки.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР