Остров Ре се намира в Атлантическия океан край западното крайбрежие

...
Остров Ре се намира в Атлантическия океан край западното крайбрежие
Коментари Харесай

Този феномен шокира туристи, със сигурност не сте виждали такива вълни

Остров Ре се намира в Атлантическия океан край западното крайбрежие на Франция. През 2006 година на острова са живели 17 640 души, които всекидневно са имали опцията да се любуват на океана и неговите... квадратни талази.

За 16 години популацията на острова се е трансформирало, само че необикновените талази и до през днешния ден впечатляват както локалните, по този начин и туристите. 

Квадратните талази на остров Ре могат да се следят покрай вълноломите на локалния фар, само че основната причина за аномалията не е в него, а в безредния вятър. Вятърът от едната страна основава талази, които се движат в една посока, а вятърът от другата страна незабавно основава талази, ориентирани в противоположната посока.

Сблъсквайки се, вълните образуват квадрати, които при ясно време се виждат на километри от брега. С този феномен природата евентуално е желала да покаже, че обича геометрията.

Друга атракция на остров Ре е изящен лъкатушен трикилометров мост, свързващ острова със сушата. Иначе Ре не би се различавал от другите крайбрежия на Франция. Има всичко належащо за релаксираща отмора: чист океан, слънце, плажове, вкусна храна и спокоен френски метод на живот, написа " Блиц ".

Всички на острова употребяват колела. И за това има добра причина - 100 километра велосипедни пътеки ви разрешават да изследвате Ре, заобикаляйки села, плажове, солени езера, гори и ферми за стриди.

За да стигнете до остров Ре, би трябвало да сте в Париж и оттова да вземете трен или аероплан до град Ла Рошел. Освен това до острова може да се стигне с такси по известния мост. Пейзажът сигурно ще ви впечатли.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР