ОСТРОВ КРАЛ ДЖОРДЖ, Антарктика (AP) — Когато генералният секретар на

...
ОСТРОВ КРАЛ ДЖОРДЖ, Антарктика (AP) — Когато генералният секретар на
Коментари Харесай

СНИМКИ AP: На ледовете на Антарктида и в нейните морета, пингвини в един затоплящ се свят

ОСТРОВ КРАЛ ДЖОРДЖ, Антарктика (AP) — Когато генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш посети Антарктида през ноември, с цел да подчертае планета в заплаха да залезе на сцената на световните климатични диалози в Дубай, той отиде да види ускоряващото се размразяване на леда, а не пингвините.

Но пингвините бяха на всички места, до момента в който Гутериш и антуражът му обикаляха ледниците и посетиха чилийската военновъздушна база Едуардо Фрей на King Остров Джордж.

Те се събираха по стотици, с цел да мътят в гнезда, и стояха по двама и трима на брега на водата под меката светлина на вечерното слънце.

Пингвините Gentoo не постоянно са били дружно. Един пингвин се клатушка на брега, евентуално откакто сполучливо е намерил храна в студените, само че затоплящи се океански води край върха на континента. Друг се гмурка, сигурно търси същото.

Континентът е по едно и също време застрашителен и хубав, със каменист лед, светещ в ефирно синьо от вътрешната страна. Той също е крехък; учените...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР