Остров Адата и централната поща в Пловдив предизвикаха творческото вдъхновение

...
Остров Адата и централната поща в Пловдив предизвикаха творческото вдъхновение
Коментари Харесай

Остров Адата провокира режисьор да навлезе в сънищата на героинята си

Остров Адата и централната поща в Пловдив провокираха креативното ентусиазъм на режисьора Любомир Младенов, който избра тези две местоположения за снимането на своя нов късометражен филм, част от поредицата Кинопловдив. Снимките се състояха тази седмица и продължиха четири дни – по два на локация.

Филмът " Fragile “ споделя за момиче, в чийто сън навлизаме интимно. Но този сън не е нереална измислица, а е сън - тестване, в който героинята се изправя против страховете си, които нескрито е склонна да заглушава. За избора на тематика и стилистика на кино лентата - магическия натурализъм, режисьорът споделя, че за първи път си разрешава да се захване с сходна хармония, до момента в който постоянно е имал предпочитание. Това, което го предизвика и се осмелява, са съответните места в Пловдив – островът Адата и пощата. " Интериорът на пощата е безусловно неповторим, възприятието в действителност е, че влизаш в нечий сън. Такива места за жалост последователно изчезват и единственото избавление е незабавно да бъдат филмирани. А островът съставлява 90 декара девствена гора, заобиколена с вода, всичко това на 10 минути пешком от центъра на Пловдив. “, споделя режисьорът.

Главните функции са поверени на актьорите Надежда Колева, добила известност от функциите си в столичните театрални постановки " За любовта и други демони ", " Гео " и " Онова нещо " и на  Александър Бенев, прочут ни от филмите " Семейни реликви “, " Жажда “, " Асансьор за пациенти “ и други и Оператор на кино лентата още веднъж бе Диан Загорчинов, експерт, с който режисьорът има два осъществени кино лентата ( " Кораб в стая “ и " 8:19 “).

Филмът " Fragile “, дружно с още шест късометражни кино лентата, ще оформи пълнометражния кинопроект, отдаден на Пловдив, който се чака да има премиера през 2019 година като част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата.

До момента са снимани филмите " Химера “ на режисьора Павел Г. Веснаков и " Better nature “ на реж. Ралица Петрова. Съвсем скоро стартират и фотосите на режисьора, родом от Пловдив – Митко Кутманов.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР