Остров Адата и централната поща в Пловдив предизвикаха творческото вдъхновение

...
Остров Адата и централната поща в Пловдив предизвикаха творческото вдъхновение
Коментари Харесай

Адата провокира режисьор да навлезе в интимните сънища на...

Остров Адата и централната поща в Пловдив провокираха креативното ентусиазъм на режисьора Любомир Младенов, който избра тези две местоположения за снимането на своя нов късометражен филм, част от поредицата Кинопловдив. Снимките се състояха тази седмица и продължиха четири дни – по два на локация.

За избора си на местоположения, режисьорът споделя: „ Интериорът на пощата е безусловно неповторим, възприятието в действителност е, че влизаш в нечий сън. Такива места за жалост последователно изчезват и единственото избавление е незабавно да бъдат филмирани. А островът съставлява 90 декара девствена гора, заобиколена с вода, всичко това на 10 минути пешком от центъра на Пловдив “.

Филмът " Fragile " ще споделя за момиче, в чийто сън навлизаме интимно. Но този сън не е нереална измислица, а е сън - тестване, в който героинята се изправя против страховете си, които нескрито е склонна да заглушава.

Главните функции са поверени на актьорите Надежда Колева, добила известност от функциите си в столичните театрални постановки „ За любовта и други демони ”, „ Гео " и „ Онова нещо " и на Александър Бенев, прочут ни от филмите „ Семейни реликви “, „ Жажда “, „ Асансьор за пациенти “. Оператор на кино лентата още веднъж бе Диан Загорчинов, експерт, с който режисьорът има два осъществени кино лентата („ Кораб в стая “ и „ 8:19 “).

Филмът „ Fragile “, дружно с още шест късометражни кино лентата, ще оформи пълнометражния кинопроект, отдаден на Пловдив, който се чака да има премиера през 2019 година като част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата.

До момента са снимани филмите „ Химера “ на режисьора Павел Г. Веснаков и „ Better nature “ на Ралица Петрова. Съвсем скоро стартират и фотосите на режисьора, родом от Пловдив – Митко Кутманов.

Подробности, както и снимков материал ще намерите прикачено.

Автор на фотосите: Теодор Стоянов.

За въпроси, можете да ме намерите на посочените по-долу координати.

Спокоен уикенд,

Марта
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР