Остро осъждаме полицейското насилие срещу протестиращите вчера и настояваме за

...
Остро осъждаме полицейското насилие срещу протестиращите вчера и настояваме за
Коментари Харесай

Христо Иванов осъди полицейското насилие на протестите, очаква провокации при сарая на Доган

Остро осъждаме полицейското принуждение против протестиращите през вчерашния ден и настояваме за мигновено изясняване на положението на всички арестувани и тяхното освобождение. Искаме инспекция на държанието на служителите на реда и наказване на употребилите мощ отвън законовите лимити.
Това съобщи съпредседателят на “Демократична България “ Христо Иванов в събота сутринта, откакто на снощния антиправителствен митинг се стигна до конфликти сред полицията и протестиращи.
Кадри, снимани от протестиращи и оповестени в обществените мрежи, демонстрират по какъв начин служителите на реда влачат хора, които преди този момент са ги замервали с бутилки, зад колоните на Министерския съвет и ги ритат.
Протестът в София приключи с потърпевши и задържани в конфликтите (ВИДЕО)
“Очевидно е, че ръководещите от ГЕРБ и Движение за права и свободи са решили да употребяват провокации и принуждение, с цел да удържат властта си. Вчера, Борисов провежда контра-манифестация в провокативна непосредственост до протестиращите.
Днес чакаме организирането на провокации на Росенец: Движение за права и свободи събира огромна маса свои деятели с рейсове към летния сарай и очевидно също ще провежда провокативно контра-събитие ”, разяснява Христо Иванов.
За събота по обяд е проведена протестна демонстрация “Масово вървене на охранителен плаж “ в парка Росенец, където се намира лятната резиденция на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган.
Самият Доган е вътре в “сарая “ и разяснява пред bTV, че чака да не се стига до конфликти. Той сподели имението, в което отглежда рози, био краставици и домати, само че не пожела да застане пред камерите.
Същевременно след премахването на бариерата към сарая, на 200 метра от нея се появи ограда и надпис " Строителен обект " и беше струпана строителна техника, което може да затрудни протестиращите.
Христо Иванов чака да се стигне до напрежение и провокации по време на всеобщото вървене на плаж.
“В последните дни е издигната противозаконна ограда, против която пускаме тъжба. След провокацията на НСО с опита да спрат навигацията и цялостното държание на службата в последните дни, е ясно, че тя ще работи като военно крило на Движение за права и свободи през днешния ден.
Въпреки всичките ни опити през вчерашния ден, не можахме да получим съответно подпомагане от полицията: отхвърлиха да се ангажират, че ще има кордон, не дадоха информация за плануваната разстановка на място, не беше избран път за прекосяване на хората около сарая ”.
Не бих се изненадал да има провокатори и разнообразни провокационни дейности от страна на НСО и Движение за права и свободи.Сараите постоянно са употребявали етническото напрежение като своя легитимация.
Иванов прикани никой да не се поддава на провокации и да не се въвлича в нападателни дейности. " Не бива да им дадем опция да съумеят с плануваната си провокация да разиграват “етническата карта ”!
Отиваме на Росенец като свободни жители. Независимо от произхода си, всички естествени хора желаят правила и правда. България е една за всички! ", разяснява той.
Припомняме, че нощес bTV сподели, че цялостен рейс със “здрави момчета ” от Гърмен, проведени от кмета на общината Феим Иса, са пристигнали на място . Кметът също е с тях.
Запитани от репортерката някои от тях споделиха, че са пристигнали на екскурзия и ще отседнат в хотел (всъщност са настанени в почивна станция на към 1 км от парка Росенец). Били пристигнали “за кеф ”, а един от пристигналите гърменчани, който мъчно говореше български, съобщи иронично, запитан дали е симпатизант на Движение за права и свободи, че е последовател на “Атака ”.
По информация на bTV, с цел да поддържат Ахмед Доган и неговия сарай, ще дойдат още няколко рейса с последователи на Движение за права и свободи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР