Остро критикува Турция решението на американския президент Доналд Тръмп за

...
Остро критикува Турция решението на американския президент Доналд Тръмп за
Коментари Харесай

Турция критикува Тръмп за признаването на Голанските възвишения

Остро подлага на критика Турция решението на американския президент Доналд Тръмп за признаването на Голанските възвишения като израелски.

Териториалната целокупност на страните е най-фундаменталният принцип на интернационалното право, съобщи външният министър Мевлют Чавушоглу.

Турция поддържа териториалната целокупност на Сирия, увери той.

Според него, с тази обществена поддръжка за Израел, Съединени американски щати дестабилизират района и това няма да докара до друго, с изключение на принуждение.

Дипломатически източник от Европейски Съюз предизвести, че Брюксел към момента не смята Голанските възвишения за израелска територия.

Арабската лига също изрази поддръжка за териториалната целокупност на Сирия. От там припомниха, че в свои резолюции към този момент са изразили позицията си по въпроса.

Решението на американския президент Доналд Тръмп за Голанските възвишения е историческо. Това предстоящо съобщи израелският министър председател Бенямин Нетаняху.

В свое изказване, той приветства признаването на противоречивите територии.

По-рано бе обявено, че се планува решението да бъде взето по време на визитата на премиера Бенямин Нетаняху във Вашингтон, където той ще се срещне с президента Доналд Тръмп, две седмици преди изборите в Израел.

Миналата седмица в годишния си отчет за правата на индивида Държавният департамент отстрани фразата част от Голанските възвишения са " окупирани от Израел ". Вместо това написа " следени от Израел ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР