Остро изказване за забавеното внасяне на актуализацията на бюджета от

...
Остро изказване за забавеното внасяне на актуализацията на бюджета от
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Ако бяха внесли Бюджета на 25 май, вече щеше да е факт

Остро изявление за забавеното внасяне на актуализацията на бюджета от държавното управление в оставка направи зам.-председателят на Движение за права и свободи Йордан Цонев, зам.-председател на Бюджетната комисия в Народно събрание.

В процедура по метода на водене той се обърна към председателстващия съвещанието на Народно събрание Кристиан Вигенин с апел не просто да прави забележка на народните представители, които протакат бюджетната процедура, а напряко да стопира изявленията.

13 часът е, а ние сме до на никое място. Тук има вицепремиери, които споделят, че сме се забавили с бюджета, че пенсиите чакат, тъй като прехвърлянето е в централния бюджет нищо, че приехме бюджета на ДОО, бизнесът чака, сподели Цонев.

Когато изпълнителната власт насочва бележки към Народно събрание да компресира дейностите си във връзка с приемане бюджета, би трябвало да знаят, че най-компресираната процедура по приемане на бюджета е 3 седмици. Не може да внасят бюджета късно и да се обръщат от медиите към народните представители, че употребили процедури и че били „лентяи“ – имаше сходни внушения, продължи Йордан Цонев.

Да бяха внесли бюджета 2 седмици по-рано – нищо не пречеше. От февруари се знае, че ще има актуализация, възмути се Цонев. И се обърна към представителите на кабинета в оставка: „Да бяхте го внесли на 25-26 май, към този момент щеше да е реалност. Ние се движим във допустимо най-ускорения темп. По 13 часа работи бюджетна комисия, тъй като виждате, че стават гафове.“.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР