Острият недостиг на жилища в Германия не пречи площта на

...
Острият недостиг на жилища в Германия не пречи площта на
Коментари Харесай

Площта на жилищата се увеличава

Острият дефицит на жилища в Германия не пречи площта на издигнатите през последните 10 години парцели да се усилва. За последното десетилетие към съществуващия жилищен фонд са добавени нови близо 2 млн. кв.м повърхност, сочат данните на Федералното статистическо ръководство. Донякъде пояснение на този любопитен феномен (бел. ред. повече повърхност, а по-малко жилища) може да бъде обяснени с обстоятелството, че броят на членовете на едно домакинство понижава, а междинният размер на жилищата в действителност се усилва.

През 2019 година междинната повърхност на жилище в Германия е била 91.9 кв.м., или 47 кв.м на един човек. Това значи, че от 2010 година до през днешния ден жилищната повърхност на един апартамент се е нараснала с 1 кв.м, а на един човек - с 2 кв.м.

Преди 10 години жилищната повърхност на един човек е била 45 кв.м, а през 2018-а тя към този момент е 46.7 кв.м. Този равномерен растеж е изключително забележим, в случай че се регистрира дългогодишната наклонност, че на човек са се падали едвам 39.5 кв.м. жилищна повърхност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР