Остри реплики размениха държавният глава Румен Радев и вицепремиерът Томислав

...
Остри реплики размениха държавният глава Румен Радев и вицепремиерът Томислав
Коментари Харесай

В извънредно положение: Нова полемика между президента и изпълнителната власт

Остри реплики размениха президентът Румен Радев и вицепремиерът Томислав Дончев във връзка метода на противопоставяне на ковид.
Радев: Сити хора вземат решенията, а доста българи гладуват Отдавна към този момент подарих заплатата си, уточни президентът
Армейски команди и цитати от Гьоте прозвучаха в словесната престрелка сред " Дондуков " 2 и " Дондуков " 1.

Президентът Радев прикани да се мисли освен за физическото, а и за психическото оцеляване на хората и загатна за вероятни гладни протести.

Думите на президента провокираха остра реакция от вицепремиера Томислав Дончев.
10-и час депутатите спорят по ограниченията, свързани с изключителното състояние Най-сериозен спор породи мярката "60/40 " за бизнеса, както и обезпечаването на самонаетите хора и най-уязвимите групи
Мерките по отношение на изключителното състояние са писани от сити хора, а от ден на ден българи са гладни - разгласи президентът.

Според него би трябвало ясно тактика по какъв начин излизаме от положението на карантина и изключително състояние след 13 май.

Държавният глава към момента се въздържа да разяснява дали ще върне пакета антикризисни ограничения, които през вчерашния ден маратонски бяха гласувани изключително от народните представители.
Без заплати: Депутатите дават възнагражденията си за битка с ковид Предложената мярка бе подкрепена от „ Воля “, Движение за права и свободи, НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация
Той разяснява и самодейността да се подаряват заплатите в изпълнителната и законодателната власт за битка с ковид.

Вчера депутатите взеха решение да дарят на здравното министерство за битка с ковид заплатите си за времето на изключителното състояние.

Някои приканиха и президента да последва образеца им.

Оказа се, че президентът е дарил заплатата си още при започване на изключителното състояние, заяви той при визитата си при медиците от Пирогов.

Снимка: bTV
„ Преди половин месец аз си подарих цялата заплата за възрастните хора в община Видин и за мен дарението има смисъл, когато е в точния момент и надалеч от камерите. Другото е суетност и популизъм. Уважаеми народни представители, в случай че дарението за мен е персонален акт, в случай че доста държите да се равнявате по президента, има елементарно решение кръгом и тичешком към месец март в този момент си дарете и мартенските заплати, както го направих и аз “, сподели президентът.

Според Радев трябват солидни стопански ограничения - наред със здравните.

„ Трябва да се намерения освен за физическото, само че и за психическото здраве на нацията. Хората, които вземат тези решения, са сити хора, само че доста българи към този момент гладуват. Не чакайте момента, в който гладът ще победи страха, би трябвало да се вземат екстрени ограничения да няма гладни хора, тъй като гладният човек ще излезе на улицата “, сподели още Радев.

Той разяснява и реакцията на премиера Борисов от предходната седмица на рецензиите на президента за оправянето на държавното управление с рецесията.

Снимка: bTV
" Да оставим народа без изключително състояние, да го уморим. Буквално - това е предложил през днешния ден той. Като някоя дърта свекърва, но от тези злобните, единствено върви и върви след нас “, съобщи министър председателят Бойко Борисов.

Президентът прикани по-бързо да се оборудват с персонални защитни средства медиците във всички лечебни заведения в страната и изключително общопрактикуващите лекари. в пирогов се лекуват 31 заболели с коронавирус 19.

От президентската администрация оповестиха, че вицепрезидентът Илияна Йотова. Също ще подари месечното си заплащане на Центъра за незабавна здравна помощ – Софиял

Отговорът от ръководещите пристигна в числа и обстоятелства

Това е следващият вербален конфликт сред президента и ръководещите по време на изключителното състояние. И отговорът от изпълнителната власт първо пристигна в числа и обстоятелства. От свиканата конференция стана ясно, че 3 компании шият защитни дрехи и до края на май техният брой ще стигне 100 хиляди. А 60 компании са изразили подготвеност да шият маски. Към момента за лекарите на първа линия са разпределени - над 50 хиляди маски.
Томислав Дончев: Ще има безплатна помощ за най-засегнатите компании Искаме да помогне на всеки, само че не можем да хвърляме пари от хеликоптер, сподели вицепремиерът
А за обща приложимост съвсем един милион. Облеклата за лекари на първа линия за многократна приложимост са 3392 броя.

Вицепремиерът, шефът на Пожарната и ръководителят на Националния действен щаб дадоха конференция, а Дончев се обърна персонално към президента.

Снимка: bTV

„ И всичко това ни наподобява на един род във въоръжените сили, където някой за да унижи другия му подава командата шашкай се в разнообразни направления. Единственият личен апел, който ще си разреша към господин президента, е да следва личния си рекомендация, дано всички се смирим и да си гледаме работата, тъй като обществото ни има потребност тъкмо от това “, сподели вицепремиерът Томислав Дончев.

Вицепремиерът, както президентът, прибягна до цитати от немския класик Гьоте:

„ Нека да приключим с Гьоте, когато двама се карат, отговорен е по-умният “.

Ген. Мутафчийски отхвърли да прогноза по кое време ограничаващи ограничения могат да бъдат разхлабени, както настоя президентът.

Управляващите се ангажираха да осведомят за всички дарителски акции по време на ковид, както и за общата сума на заплатите, от които се отхвърлиха депутати, министри, шефове на организации и членове на политическите кабинети в министерствата.

Коронавирусът и България Ето какъв брой ще дарят депутатите с отхвърли от заплатите си Наземният превоз в София ще се движи до 22 ч. 36-годишен умря от ковид Властта за облекчените ограничения в чужбина: Да не бъркаме анонсите с изпълнените решения Музиката и COVID-19: Пианистка трансформира думата " корона " в хубав валс (ВИДЕО) Д-р Николова: Интересува ни повече какъв брой хора имат построени антитела против ковид Бездомните в рецесията: Центровете не престават да работят и приемът не стопира 8 незабавни медици в София са с позитивни проби за ковид Радев: Сити хора вземат решенията, а доста българи гладуват Помощ за хората на изкуството: Дарителска акция за фамилии на актьори в усложнение Как пандемията от ковид въздейства върху цените на стоките? Мангъров: Да се затвори цялото общество е оригиналност, която не е издържана от епидемиологична позиция Вече можете да свалите БГ приложението против ковид Още 24 нови случая на COVID-19 у нас, общо инфектираните са 565 души Държавата поема и осигурителните вноски по мярката „ 60/40 “, понижиха санкциите за разходка в парка Отмениха вечерния час в Стара Загора В Александровска болница започва лаборатория за PCR проби за COVID-19 За COVID-19 в действително време: Заработи системата, свързваща институции и жители с оперативния щаб 10-и час депутатите спорят по ограниченията, свързани с изключителното състояние Пламен Димитров: 44 хиляди са новорегистрираните безработни от началото на изключителното състояние
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 577 28 23 42 Света 1 386 807 40 803 79 065 297 583 Заразени* Нови Починали България 577 28 23 Света 1 386 807 40 803 79 065
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР