Остри реплики между депутата от ДПС Йордан Цонев и премиера

...
Остри реплики между депутата от ДПС Йордан Цонев и премиера
Коментари Харесай

ДПС в остър спор с Кирил Петков: Искаме да не лъжете

Остри реплики сред депутата от Движение за права и свободи Йордан Цонев и премиера Кирил Петков в пелнарната зала. По време на парламентарния надзор Цонев се поинтересува дали описът от 19 лица, който Петков внесе в прокуратурата, съдържа лицето Иво Прокопиев.

„ Има доста журналистически следствия против него като медиен олигарх, монополист и участник в приватизацията “, изясни Цонев.

В отговор министър председателят обясни за какво имената в листата са 19.

„ Защо бяха 19, а не 20 - моята концепция е, че за 19 от тях бяхме събрали медийни обява, а на 20-тия го предадохме “, разяснява Петков. Той помоли Движение за права и свободи, в случай че има данни, за което и да е лице, в това число за Иво Прокопиев, да му ги съобщи.

„ Искаме да не лъжете, желаеме да няма съображение да ви назовават марионетки на подмолния кръг „ Прокопиев “, а такива учредения се дават всеки ден. Ако вие не сте прочели в медийните следствия, които са десетки за Прокопиев, а ми желаете данни, аз ще ви ги дам, само че нямате никакво съображение да излезете тук и да ми кажете, че нямате данни. Още другата седмица ще ви покажа какъв брой пари е получило това лице от скъпия ток и в този момент по какъв начин това въздейства на вас “, разяснява Йордан Цонев.

От място Кирил Петков се опита да го прекъсне, като му се скара – „ Не лъжете “.

„ Не аз съм махленски в неистини, вие сте, Конституционният съд ви уличи “, увеличи звук Цонев. Наложи се ръководителят на Народното събрание да се намеси, с цел да понижи напрежението.

„ Послужихте си с чиста неистина - в никакъв случай не сте чували от мен: Не закачайте този кръг. Единственият кръг, който ще закачим доста крепко, е на всички крадци и на всички, които са свързани с корупцията в България. Съжалявам, в случай че това ви тормози и изнервя. Аз съм министър председател на цяла България, времето на бащинията свърши “, закани се Петков от трибуната.

Йордан Цонев му обърна внимание, че е показал друго, което ще прочете от трибуната идната сряда, тъй като парламентарният надзор се записва.

„ Казах, че в диалози сте споделил - нямам нищо общо с този кръг/ на Иво Прокопиев/, не ни закачайте за него “, отвърна му Цонев. Той добави, че Движение за права и свободи също желае правосъдна промяна, а конституционните и антикорупционните оферти на партията съдържат съвсем всичко, което обществото желае и даде образец със закона за анулация на така наречен „ златни паспорти “, който от Политическа партия не са подкрепили.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР