Остри реакции в Съединените щати и по света след ксенофобски

...
Остри реакции в Съединените щати и по света след ксенофобски
Коментари Харесай

Депутатките, нападнати от Тръмп, искат импийчмънт на президента

Остри реакции в Съединените щати и по света след ксенофобски изявления на Доналд Тръмп. Четирите американски депутатки, които бяха нападнати в Туитър от американския президент, дадоха обща конференция, оповестява Българска национална телевизия.

``
реклама
Представителките на Демократическата партия с малцинствен генезис обявиха, че Доналд Тръмп е подхванал расистка офанзива против тях и че му липсват качества, нужни за осъществяване на президентските отговорности. Беше поискано и задействане на процедура по импийчмънт против Тръмп.

Рашида Тлаиб, народен представител от Демократическата партия: Много членове на Конгреса приканиха за импийчмънт поради неговото неуважение и пренебрежение на конституцията. Приканвам да бъде задействана процедурата.
Според четирите депутатки нападките на президента имат за цел да отклонят вниманието от същинските проблеми на американците.

По-рано Доналд Тръмп прикани цветнокожите представителки в Конгреса да се върнат в страните, от които в началото са пристигнали, вместо да подлагат на критика Съединените щати.

Думите му провокираха остра реакция и измежду някои международни водачи като австралийския министър председател Джасинда Ардърн и канадския ѝ сътрудник Джъстин Трюдо. Във Англия остро реагираха и Тереза Мей, и двамата претенденти за неин правоприемник Борис Джонсън и Джереми Хънт. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР