Остри реакции срещу проекта за закона за пътните превозни средства,

...
Остри реакции срещу проекта за закона за пътните превозни средства,
Коментари Харесай

Остри реакции срещу законопроекта за пътните превозни средства

Остри реакции против плана за закона за пътните транспортни средства, който планува първата регистрация на автомобила да не е в КАТ. Експертите споделят, че планът на закона има доста административни регулации, а това води до корупция, оповестява Българска национална телевизия.

``
реклама

Проектозаконът за пътните транспортни средства планува: първо частна компания да издава документ с данните на автомобила и чак по-късно да се записва в КАТ. Номерата и документите на колата също ще продължат да се дават единствено от службите на Пътна полиция.

Алекси Стратиев - специалист по пътна сигурност: Малко необичайно е да се одобри заключението на една частна компания и въз основа на него да се издаде регистрация на този автомобил. При всички случаи съгласно мен в пътната полиция, даже и неофициално ще остане една спомагателна инспекция по тази причина да се убедят тези, които издават свидетелството за регистрация, че фактически този автомобил е този автомобил.
инж. Емил Панчев - ръководител на СБА: Проблемът за мене е повече, че жителите се разкарват два пъти. Има опашки в този момент пред КАТ. Това ще понижи времето там за съответната регистрация, ще понижи опашките, само че съгласно мен хората отново би трябвало да отсъстват най-малко от работа, което също е неприятно. Ще бъдат избрани пунктове, които също би трябвало да влагат настрана, те няма да правят механически прегледи.
Промените плануват още: без товарни коли и рейсове с десен волан.

инж. Емил Панчев - ръководител на СБА: Опасно е в действителност един рейс, един товарен камион, който кормилото му е отдясно, при нашето придвижване надлежно да може да си обезпечи примерно обзорност на пътя.
Алекси Стратиев - специалист по пътна сигурност: При едно изпреварване лидерът, с цел да има видимост напред, би трябвало да изнесе целия автомобил.
Ще има и санкции, в случай че сами ремонтираме автомобила си.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР