Остри реакции след решението на американския Конгрес да одобри закон,

...
Остри реакции след решението на американския Конгрес да одобри закон,
Коментари Харесай

Остри реакции след решението за закон, който да забрани ТикТок в САЩ

Остри реакции след решението на американския Конгрес да утвърди закон, който може да докара до възбрана на ТикТок в Съединените щати.

Изпълнителният шеф на обществената мрежа Шоу Зи Чу прикани потребителите на ТикТок да изразят недоволството си и да не позволяват приложението да бъде неразрешено. Той акцентира, че това е цензура и лишаване на конституционни права и добави, че възбраната би довела до загубата на хиляди работни места.

Според законопроекта, китайската компания-собственик Байт Денс би трябвало да продаде дяловете си в границите на 6 месеца. Ако това не стане, ТикТок ще бъде неразрешен на територията на Съединените щати. Законопроектът би трябвало да бъде гласуван и в Сената. Вече няколко години американските законодатели са на мнение, че китайското приложение е употребявано за шпионаж от страна на Пекин.

От ТикТок отхвърлят да имат връзка с управляващите в Пекин. Против приложението са се изказвали както някогашният президент Доналд Тръмп, по този начин и актуалният Джо Байдън. Въпреки това, при започване на кандидат-президентската акция демократът също се снабди с профил в платформата.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР