Остри политически сблъсъци предизвика в Народното събрание предложение на БСП

...
Остри политически сблъсъци предизвика в Народното събрание предложение на БСП
Коментари Харесай

Депутатите в НС контра. Корнелия Нинова вие от гняв: БСП е професионално подготвена партия!

Остри политически конфликти провокира в Народното събрание предложение на Българска социалистическа партия младежите до 26 години да не заплащат налог върху приходите си. Социалистите настояха, че предлагането е значимо най-много за решаването на един от най-важните въпроси – демографската рецесия, оправянето с която множеството партии са сложили като собствен приоритет.

Предложението в зала беше посрещнато остро, тъй като в отрасловата комисия не е получило утвърждение. Дебатът последователно се трансформира в поредност от персонални нападки, изключително откакто Искрен Митев от Политическа партия съобщи, че социалистите сякаш са за поддръжка на младите, само че са изгонили от групата си най-младия си народен представител – Явор Божанков, поради несъгласието му с партийната позиция по изборния кодекс и военната помощ за Украйна. Той упрекна Българска социалистическа партия в популизъм и съобщи, че те не са създали нищо за младежите.

След това пък Любен Дилов от ГЕРБ-СДС съобщи, че не желае данъчни решения от хора, които преди години са му налагали ергенски налог, какъвто в действителност е съществувал по времето на социализма. Елисавета Белобрадова от Демократична България пък съобщи, че предлагането на Българска социалистическа партия е отхвърлено в комисия, тъй като би трябвало да се направи разбор за потребностите на младежите, само че подобен няма. Според нея без подобен разбор предлагането се трансформира в популистко разпределяне на пари.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова заключи визията на социалистите в декларация, в която се споделя следното:

„ Чу се изявление, че левите партии в никакъв случай не предложили понижаване на налози и понятието „ ляво-дясно “ – тотално сбъркано. Значи нямаме демографска рецесия, не знаете що е ляво, що е дясно и кой какво прави в света. „ Европейски партии “ настояват, че на никое място в Европа няма такова нещо, макар че сътрудника Гечев даде образци по какъв начин в Европа се грижат за своите млади.

„ Продължаваме промяната “, които „ Добър ден “ да им кажеш, споделят „ Ние сме младите, новото потомство и готините “, само че през днешния ден не желаят да приказваме за младежка политика.

Последната теза, която се чу – това било популизъм и в този момент Българска социалистическа партия се сетила за младежка политика. Някои от вас може да са се сетили в този момент, Българска социалистическа партия тези правила ги изповядва от десетки години. По време на 12-годишното ръководство на ГЕРБ сме внесли 18 закона, касаещи младежка политика. (…)

„ Обръщам се към вашата съвест, помислете какво направихте през днешния ден. Защото ще би трябвало да вземете решение в идващите дни какво вършиме, защото ние, като професионално готова партия, като депутати с опит и като поредни хора и политици, тези оферти сме ги внесли сред първо и второ четене по удължителния закон на бюджета.

Защото по този начин се прави – като предлагаш нещо, предлагаш от кое място да се финансира и по какъв начин да се направи. Това, че през днешния ден затворихте тематиката, не значи, че я затваряте въобще. Следващата седмица ви призоваваме по закона за бюджета да извършен виновен и държавнически диалог и да вземем вярното решение за младежите на България. ”
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР