Остри критики се отправят към водещите кандидати на страниците на

...
Остри критики се отправят към водещите кандидати на страниците на
Коментари Харесай

След дебата: Остри критики към кандидатите за председател на ЕК

Остри рецензии се насочат към водещите претенденти на страниците на международната преса след извършения през вчерашния ден сред тях спор. Всяка по0литическа мощ избира своя претендент за поста и те се срещат в ефирен спор. Практиката е въодушевена от традиция в немския политически живот.
Кандидатите за ръководител на Европейска комисия - в ефирен спор (ВИДЕО) Шестимата водещи кандидати за поста дискутират настоящи тематики
Лице в лице в ефирен конфликт се изправиха Манфред Вебер от Европейската национална партия, Франс Тимерманс от Партията на европейските социалисти, Нико Куе от Европейската левица, Ска Келер от Европейската зелена партия, Ян Захрадил от Алианс на европейските консерватори и реформисти в Европа и Маргрете Вестегер от Алианс на либералите и демократите за Европа.

Европейската преса съпоставя дебата с този, който се организира преди пет години и съгласно доста от публицистите предходният конфликт е бил доста по-вдъхновяващ.

Не е несъмнено, обаче, че един от участниците в предизборния спор ще оглави Европейската комисия. Лидерите на Европейски Съюз си резервират свободата да изберат и фигура, която е по-приемлива за тях. Обсъждат се и други кандидатури поста, измежду които е и това на Кристалина Георгиева. Други две мощни кандидатури са тази на Миушел Барние, който води договарянията за брекзит и актуалният началник на МВФ Кристин Лагард.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР