Остри изказвания и за управляващите, и за опозицията в Република

...
Остри изказвания и за управляващите, и за опозицията в Република
Коментари Харесай

Панос Каменос с остри думи към управляващи и опозиция в Република Македония

Остри изявления и за ръководещите, и за опозицията в Република Македония насочи през уикенда гръцкият министър на защитата и водач на по-малкия сътрудник в ръководещата коалиция Независими гърци Панос Каменос, оповестява организация АНА-МПА.

" Никакво съгласие с антигръцките фашисти от Вътрешна македонска революционна организация ", написа през днешния ден в туитър Каменос, явно в опит да отхвърли рецензиите, че опълчването му на Преспанското съглашение го слага в един лагер с македонската опозиционна националистическа партия ВМРО-ДПМНЕ, съобщи Българска телеграфна агенция.

От друга страна отново в туитър през вчерашния ден Каменос атакува във връзка гласуването на конституционните промени в петък и ръководещите в Скопие, а индиректно и Европейски Съюз, като написа: " Кой би могъл да си показа, че в Европа на полезностите и демокрацията, този, който не гласоподава съгласно нарежданията, бива задържан, а който се подчинява, получава бонус от 2 милиона евро мръсни пари. Срам ме е. "

На Каменос отговори държавният представител на македонското държавно управление, който се обърна към Каменос в туитър: " Моля да се осведомите, че споделяте подправени вести, които към този момент бяха публично опровергани от нашето държавно управление. Нека работим за другарството сред страните ни в дух на народна власт и на добра дипломация ".

От друга страна на днешното съвещание на Националния съвет на Независими гърци в Солун Каменос още веднъж удостовери поддръжката си за държавното управление на Алексис Ципрас.

В разнообразни изявления в гръцкия щемпел през последните месеци се разяснява, че Каменос се надява Преспанското съглашение да се провали в Скопие, тъй като това ще му разреши да остане в държавната коалиция до постоянните избори през есента следващата година. Ако съглашението обаче стигне до разглеждане от гръцкия парламент и то както се чака през март, тогава Каменос ще би трябвало да извърши обещанието си да излезе от държавното управление. /24chasa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР