Остри дебати за закриването на специализираната прокуратура в парламента От

...
Остри дебати за закриването на специализираната прокуратура в парламента От
Коментари Харесай

Остри дебати за закриването на специализираната прокуратура в парламента

Остри диспути за закриването на профилираната прокуратура в Народното събрание

От ръководещата коалиция изрекоха подозрения по отношение на честността на профилираната прокуратура, съобщи БГНЕС.

" Закриването на профилираните съдилища не значи, че никой няма да се бори с този феномен, само че значи, че най-сетне някой ще стартира да се бори с корупцията. Този завършек би трябвало да се случи, с цел да стартира нещо, което не познаваме в последните 15 години, а точно качествена и правова битка с корупцията ", сподели Крум Зарков от Българска социалистическа партия. " След като се мобилизирали такава мощна интернационална поддръжка към профилираната прокуратура, може да споделите с тази интернационална общественост, че тези в профилираната прокуратура са тези, които желаеха СРС по отношение на протестиращите жители през 2020 година ", сподели Атанас Славов от " Демократична България ".

От опозицията обявиха, че профилираната прокуратура си прави работата, а обвиняванията за нейната безполезност са манипулативни.

" Не ние сме мобилизирали нечии структури. Хората ни ръководят и виждат какво се случва. За мен вие говорите празни приказки, които се пробвате да насаждате и през министър Рашков. Нищо не се потвърди ", сподели Анна Александрова от ГЕРБ.

Дани Каназирева прикани да се спре с операциите. " Няма да ви показвам каузи, ще ви срещна с делата. Вие очевидно не познавате какви каузи се гледат в профилирания съд, когато статутът на магистратите не е организиран, това рефлектира върху хода на делата ", сподели тя.

Екатерина Захариева съобщи, че са направени скандални оферти, които са явно лобистки. " Вие ще носите отговорност. По отношение на проведената престъпност правораздаването няма да стане по-добро ", сподели тя.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР