Остра реакция срещу въвеждането на задължителното носене на маски на

...
Остра реакция срещу въвеждането на задължителното носене на маски на
Коментари Харесай

Ден 104: Протестът скочи срещу задължителните маски на открито

Остра реакция против въвеждането на наложителното носене на маски навън от четвъртък беляза 104-тата вечер на антиправителствени митинги в София, съобщи Българското национално радио.

Демонстрацията по традиция стартира под прозорците на властта и продължи с шествие до Орлов мост, който остана блокиран малко повече от час. Протестът мина умерено и без произшествия. Полицията организираше трафика по този начин, че колите да могат да преминат по обходен маршрут.

„ Маските ни ги поставят не с цел да ни предпазят от вируса, а да ни затворят устата “ – тази мисъл на Милен Цветков бе представена тъкмо в деня, когато се навършва половин година, откакто той загуби трагично живота си при тежък пътен случай. Така и с още един спомен за - Пламен Горанов от Варна, който се самозапали в символ на митинг, а през вчерашния ден би навършил 44 години- бе маркирано делото на хората, които се борят за свободата и бяха жигосани „ глупавите “, както протестиращите ги дефинираха, решения на властта.

Арман Бабикян от тъй наречените „ Отровно трио “ разгласи, че са поканени извънпарламентарни политически обединения на среща, с цел да се обезпечи честността на идния избор.

„ Вярвам че всички те ще се отзоват, с цел да поставим групови доброжелателни старания, тъй като урните в България са повече от 12 600 и в действителност ще се изискват доброволци, ще се изискват старания. Ние нямаме крадените пари на властта, само че сме длъжни да опазим конституционните права на българите, а точно свободата и честността на изборите в България, които се надяваме да са час по-скоро “, съобщи Бабикян.

По-рано той изясни пред " Хоризонт ", че са били поканени 3 политически - " ИТН " с водач телевизионния водещ Слави Трифонов, групировката " Изправи се БГ " на Мая Манолова и " Демократична България ", тъй като, по думите му, най-малко към този момент статистическите изследвания даваш късмет на тези организации да влязат в идващото Народно заседание. Срещата най-вероятно ще се организира при започване на идната седмица, добави БНР.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР