Остра реакция на Корнелия Нинова след решението на правителството да

...
Остра реакция на Корнелия Нинова след решението на правителството да
Коментари Харесай

Нинова оспорва оценката на Дупката във Варна

Остра реакция на Корнелия Нинова след решението на държавното управление да даде 43 млн.лв. за  терен във Варна, прочут като „ Дупката ”. Той е благосъстоятелност на някогашния народен представител от Българска социалистическа партия Георги Гергов и общината желае до го купи. Нинова твърди, че договорката е подмолна, а цената - повишена, оповестява " Нова телевизия ". От общината отхвърлиха обвиняванията.  

 

Реакцията на водача на алените пристигна от обществените мрежи. Нинова заподозря социалиста Георги Гергов в следващ опозиционен залп против нея. А държавното управление - в подмолна договорка с Гергов. Според Нинова цената на договорката била повишена четири пъти. 

" По информация, в това число и на наши общински съветници, тя е на повишена цена. Оценявам го като част от задкулисието. От това да смесваш политика с бизнес. И да се харчат публични запаси за частни ползи ", е мнението на Нинова.

Не на това мнение обаче е ръководителят на Общинския съвет във Варна Тодор Балабанов. По думите му цената на договорката е за повсеместен капиталов план, който следва да бъде осъществен, а освен на цената на земята. 

“Сделката, която се разяснява, не е за съответен терен. Тя е във връзка с 100 % от капитала на комерсиално сдружение ЦУМ - ВАРНА АД. Не считам, че днешната или тазседмичната договорка е форма на задкулисие. Напротив - тя е позволение на един дълготраен проблем, който има Варна “, сподели ръководителят на Общинския съвет във Варна Тодор Балабанов.

Теренът в центъра на Варна, по-известен като " Дупката ", през днешния ден се употребява като паркинг. Причината е спрян градеж на търговски център, който почнал през далечната 1986-а година. По-късно " Дупката " става благосъстоятелност на сдружение на някогашния червен народен представител Георги Гергов. От години Община Варна желае да закупи терена, с цел да го причисли към пешеходната зона в центъра на морската столица.

  “Мястото е емблематично за Варна. Искаме да подобрим средата там. Имаме потребност от този терен, който би трябвало да се трансформира във визитка на града ни “, добави още Балабанов.

В публична позиция за NOVA от финансовото ведомство обясниха, че на държавното управление било препоръчано да утвърди спомагателен трансфер по бюджета на Община Варна в размер на 43 млн. лева по отношение на решаването на дълготраен инфраструктурен проблем, обвързван с терен в централната част на града. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР