Остра разпра между гръцки политици се разрази през последните дни

...
Остра разпра между гръцки политици се разрази през последните дни
Коментари Харесай

Политическа буря в Гърция заради „Жокера“

Остра свада сред гръцки политици се развихри през последните дни поради полицейска акция в кино, с която близо 20 малолетни младежи не бяха позволен да гледа касовия психически трилър „ Жокера “, съобщи електронното издание „ Юрактив “, представено от БНР.

Инцидентът провокира яд в обществените медии, като хиляди консуматори осъдиха акцията, определяйки я като „ фашистка “ и „ властническа “.

Филмът е сметнат за подобаващ единствено за пълнолетни в Гърция, до момента в който в други страни рекомендацията варира за над 12 до 18-годишна възраст.

Според гръцки медии двама чиновници на министерството на културата са поискали полицията да се намеси. Официално министерството на знае за сходно искане.

Проблемът породи поради закон от 1937 година, който бе освежен през 2010 година Той планува механизъм за рейтинг на филмите и санкции за чиновниците на кина, които пускат в залите малолетни.

Опозиционната лява партия СИРИЗА упрекна държавното управление на консервативната „ Нова народна власт “ в прекомерно политизиране. От друга страна СИРИЗА управляваше в продължение на съвсем 5 година и можеше да промени закона.

В опит да успокои напрежението министърът на гражданската отбрана Михалис Хризохоидис съобщи, че ще гледа кино лентата с 15-годишния си наследник.

Министърката на културата Лина Мендони даде конференция, на която разкритикува престараването на свои подчинени, които извикали полиция. Тя осъди и някогашния министър председател Алексис Ципрас поради „ политизиране на случая “.

Впоследствие стана ясно, че министерството фактически е предизвестило преди 20 дни кината в цялата страна да не позволяват малолетни.

От СИРИЗА обявиха, че не става въпрос за изолиран случай и че държавното управление тласка страната в извънредно консервативна посока.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР