Остра размяна на реплики между председателят на Мустафа Карадайъ и

...
Остра размяна на реплики между председателят на Мустафа Карадайъ и
Коментари Харесай

Скандал между ДПС и Румен Радев. Президентът пита коя е родината на Карадайъ

Остра замяна на реплики сред ръководителят на Мустафа Карадайъ и президента Румен Радев по време на консултациите при президента.

Поводът бе напускането на водача на Движение за права и свободи на съвещанието на КСНС преди два дни. Кародйъ е напуснал, тъй като не е получил отговор за поданството на Кирил Петков.
 Йордан Цонев към Кирил Петков: Нищо не си приключил Йордан Цонев към Кирил Петков: Нищо не си приключил
" Българският народ желае смяна, и то освен от три партии, тъй като, в случай че го искаше, щеше да прати единствено три партии в Народното събрание или най-малко...

Разговорът ескалира, откакто президентът попита Мустафа Карадайъ коя е неговата татковина във връзка превода на негово изявление пред анадолските организация

Карадайъ разгласи, че е излязъл от съвещанието, тъй като не получил отговор от икономическия министър за поданството му. Президентът му отговори.

„ Аз не мисля, че е удачно да покачване тази тематика поданството значи освен да имаш паспорта да носиш България в сърцето си и цялото си сърце. Веднага попитах Кирил Петков: Коя е вашата татковина майка - България или Канада и получих отговор: България. Вие ще ми кажете ли коя е родината майка за вас “, попита Радев. 

 И след срещата с президента: Демократична България няма да поддържа кабинет на Българска социалистическа партия И след срещата с президента: " Демократична България " няма да поддържа кабинет на Българска социалистическа партия
С оглед на това, че третият мандат е спешен и в последна сметка ще почива на настройка, за която никой не е дал своя вот като такава, то...

„ Моята татковина е България и за 51 години, които имам, са доказателство за това само че и прапрародината ни въз основата исторически обстоятелства може да се окаже обща “, разяснява ръководителят на Движение за права и свободи.

В разногласието се намеси и заместник-председатирят Йордан Цонев като напомни, че този въпрос стои и за бесарабските българи в Молдова и Украйна. Цонев добави, че до момента не се е разрешавало двойно поданство в ръководството. 

Карадайъ разяснява и че ясно схваща, че страната има потребност от постоянен кабинет. 

„ Ние ще дадем безусловната си поддръжка за сформиране на постоянен кабинет, само че имаме изискване, от което няма да отстъпим. Възстановяване на нормалността в политиката и възобновяване на демокрацията в страната, като съгласно нас това не може и не трябва и да става с недемократични, противозаконни и противоконституционни принадлежности “, с този коментар от страна на Карадайъ стартира спорт сред него и президента.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР