Остин. Американски съд отложи екзекуцията на мъж, осъден за убийството

...
Остин. Американски съд отложи екзекуцията на мъж, осъден за убийството
Коментари Харесай

Newsweek: Съдът в Тексас спря екзекуцията на човек измъчвал и убил 13-месечно бебе по време на екзорсизъм заедно с майка му, ухапванията по време на изнасилването на пеленачето доказвали, че е луд

Остин. Американски съд отсрочи изтезанието на мъж, наказан за убийството на 13-месечно бебе по време на екзорсизъм поради импортирани нови доказателства по делото, написа електронното издание на американското списание Newsweek . Материалът е показан без редакторска интервенция.

Блейн Милъм трябваше да почине във вторник в първата екзекуция в щата за 2019 година, само че изтезанието на 29-годишният мъж беше спряна поради следи от захапване по тялото на бебето, които бяха употребявани като доказателство за виновността му, само че в този момент те може да потвърждават душевен отклонения на наказания и да предотвратят решението на щата да го екзекутира.
„ Благодарни сме, че Криминалния апелативен съд спря изтезанието на господин Милъм през днешния ден (в нощта против вторник), с цел да може той да потвърди, че присъдата е несправедлива “, съобщи бранителят на наказания Джена Свиргула.
Милам бе наказан за убийството на 13-месечната Амора Карсън и наказан на гибел на 6 юни 2010 година. Пеленачето умря през декември 2008 година по време на екзорсизъм, сбъднат в неговия дом с майката на детето и тогавашно негово гадже Джесика Карсън.
Съобщава се, че двойката се заинтересувала от „ Говорещата дъска ” (Ouija board) и Карсън, която може да е страдала от следродилна меланхолия, вярвала, че Милъм е бил захласнат от дявола. По-късно те вземат решение, че захласнатата е Амора.
От правосъдните протоколи излиза наяве, че на 2 декември 2008 година двамата удрят неведнъж бебето с чук, хапят го и го изнасилват по време на екзорсизъм. Когато това се провалило, двамата отишли до заложна къща, с цел да съберат пари да наемат духовник. Момиченцето умира, до момента в който те са на открито.
Тогава Милъм се обажда на 911 (полицията) и първо споделя, че не знае по какъв начин е умряло бебето. „ Дъщеря ми, открих я мъртва “, е споделил той.
Карсън по-късно признава пред Тексаските Рейнджъри, че момичето е умряло по време на екзорсизъм, сбъднат от двойката. Милъм също признава убийството, до момента в който е в пандиза.
„ Направих го “, е споделил той на сестрата в пандиза. „ Но, госпожице Шърли, Блейн, който познавате, не е направил това “.
Защитата на Милъм в съда твърди по време на делото, че в действителност Карсън е умъртвила щерка си в миг на съществено лудост. Той е приет за отговорен и е наказан на гибел, до момента в който Карсън е наказана на пожизнен затвор без право на опрощение.
В своята тъжба юристът на Милъм нападна потреблението от страната на доказателството за ухапванията и твърди, че нейният клиент е психологично болен и затова не може да бъде екзекутиран.
„ Заради последните открития на науката, отнасящи се до сравненията на белезите от ухапвания и последните промени в закона, отнасящи се до въпроса за психологичните отклонения... ние стопираме неговата екзекуция и връщаме тези искове до първоинстационния съд за разглеждане на основателността на тези изказвания “, се споделя в заповедта на съда.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР