Оставки в Министерството на земеделието след протеста на козевъди и

...
Оставки в Министерството на земеделието след протеста на козевъди и
Коментари Харесай

След протеста пред МС: Уволнение на зам.-министър и разделение при животновъдите

Оставки в Министерството на земеделието след митинга на козевъди и овцевъди, който продължи близо 4 часа в центъра на столицата. Заместник-министърът на земеделието Цветан Димитров е освободен със заповед на премиера Бойко Борисов. Решението пристигна след срещата на земеделския министър Румен Порожанов с представители на протестиращите животновъди. Борисов разпореди на министър Порожанов да освободи също директорa на дирекция " Животновъдство ", директорa на Дирекция " Директни заплащания и идентификация на земеделските имоти ", както и съветника на министъра Бойко Синапов.

Днешният митинг раздели животновъдите в страната. Пред Министерски съвет пристигнаха единствено овцевъди и козевъди, недоволни от дребното пари, които се отпускат за бранша, вследствие на което овцете и козите за последните години са намалели с 800 000.

Към тях се причислиха и недоволни стопани от потърпевшите от чумата ферми в Бургаско и Ямболско и желаеха по-високи обезщетения за убитите животни. Животновъдите желаеха и оставки на управителни фрагменти в земеделското министерство, виновни за сегашната обстановка в бранша.
Юри Кънев - фермер, с. Ковачите, Сливенско: Никой не ни е пратил - нито Българска социалистическа партия, нито Българска комунистическа партия. Ние излизаме за животните. Защото на тези две деца родителите работят при мен. И на следващия ден в случай че се унищожи фермата, те остават без работа.  Протестиращи животновъди се пробваха да нахлуят в постройката на Министерски съвет Протестиращи животновъди се пробваха да нахлуят в постройката на Министерски съвет
Протестиращите животновъди се пробваха да нахлуят в постройката на Министерски съвет. Те блокираха и придвижването по бул. "Княз Ал. Дондуков ".

Недоволните животновъди разливаха мляко и гориха овчи кожи пред Министерския съвет, а по-късно направиха неколкократни опити да влязат в сгтрадата на държавното управление и да беседват с премиера Бойко Борисов. Опитите им бяха осуетени от мощното полицейско наличие - охранителна полиция и жандармерия.

Към 14 ч техни представители бяха признати при премиера Борисов, като на срещата пристигна и земеделският министър Порожанов. След 2 часа договаряния беше реализирано единодушие сред животновъди и държавно управление.
 След договарянията с Порожанов: Животновъдите са удовлетворени, митингът им завърши След договарянията с Порожанов: Животновъдите са удовлетворени, митингът им завърши
Протест на животновъди и последвали оставки в Министерството на земеделието през днешния ден. Заместник-министърът на земеделието Цветан Димитров е освободен със...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР