Оставки и наказания след случая с убития беглец от затвора

...
Оставки и наказания след случая с убития беглец от затвора
Коментари Харесай

Оставки след случая „Пелов” ще има, но не министерски

Оставки и санкции след случая с убития дезертьор от пандиза Владимир Пелов ще има, само че министър Валентин Радев няма да желание да подава своето заявление за отдръпване. Това стана ясно от думите му в предаването „ Лице в лице”.

Той уточни, че чака разбор на професионалното управление за пропуските и проблемите и ще реши за степента на наказванията.

Радев уточни още, че гледа от претекстовете на опозицията за настояването на оставки и ги употребява, с цел да се поправи. Самият той е безапелационен, че не вижда нещо, с което не оправя.

Вътрешният министър не влезе в детайлности по случая с Пелов и проблемите с полицията в Ботевград, с цел да не дава сведения за работата на Министерство на вътрешните работи до момента в който на открито има още един дезертьор. Но проблеми в града има, тъй като хората са се страхували да уведомят управляващите за Пелов.

Заплати увеличихме, облекла, бензин, питах ги какво те дават в регионалната дирекция и от какво имат потребност. Те изброиха няколко неща, които незабавно ще направя, сподели Радев.
Обяснението за случая „ Пелов ”: Малшанс за полицията (ОБЗОР) Всъщност всички средства на полицията в Ботевград са… един работещ автомобил и сред 10 и 20 униформени чиновници
Набелязани са 4 ограничения за Ботевград, а казусът „ Пелов” е бил капката, преляла чашата и показала, че в града има незадоволителна сигурност и незадоволително доверие към полицията.
Семейството, укривало Владимир Пелов, е живяло в боязън Марио Панчев, който умъртви беглеца, умря рано тази заран
Радев отхвърли да уточни дали убитият Марио Панчев е бил сътрудник на Министерство на вътрешните работи. Твърдението съобщи Румен Петков от преди дни и министърът съобщи, че не трябва да се споделя дали човек е бил или не, даже и да е мъртъв.

По мотив вота на съмнение за бранш „ Сигурност” той съобщи, че това е работата на опозицията, а в случай че са прави за вота – той ще мине. „ Считам, че определената посока е вярна. За една година не мога да оправя всичко”, сподели той и даде образци с положителната работа по границата и намалелите отвличания.

Проблем основават телефонните измамници, сподели още Радев - местят се, мъчно ги разкриваме, изобретателни са. Изрази учудване, че тези хора се лъжат и не се свързват с околните си при сходни измами. Според него очевидно доверието към полицията с е нараснало щом хората дават пари по схемата на измамниците, че оказват помощ в полицейско следствие.

Опасното запазване на муниции в завода в Миджур е било по сигнал на Министерство на вътрешните работи към прокуратурата. Службата по надзор на общоопасните средства (КОС) е сезирала прокуратурата и е обещано наставление какво да се направи още.
Прокуратурата: Има риск от нова покруса в Горни Лом Взривните субстанции, останали от цех "Миджур ", се съхраняват без система за ранно предизвестие
По думите на Радев са тествани всички места за запазване на боеприпасите и проблеми не са открити.

Българският проект за мигрантите ще бъде коментиран на срещата на водачите на Европейски Съюз на 28 юни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР