Оставката се подаде чак сега, очевидно, за да се види

...
Оставката се подаде чак сега, очевидно, за да се види
Коментари Харесай

Антоанета Христова: Зад всеки протест има сценарий

Оставката се подаде чак в този момент, явно, с цел да се види дали митингът няма да се успокои. След като хората остават по улиците, стартира да се разсъждава коя е най-голямата тежест. Действително Валери Симеонов тежеше на държавното управление. Това разгласи в предаването „ Офанзива с Любо Огнянов ” по Канал 3  политическия психолог Антоанета Христова във връзка оставката на вицепремиера.

„ Зад всеки митинг има сюжет. Но когато има толкоз неодобрение, не може да са ръкопляска. Правителството от дълго време трябваше да предприеме предварителна защита под формата на промени на това неодобрение и напрежение ”, добави тя.

Тя акцентира, че макар че в страната се случват хубави неща, то като контраст стоят и неприятните неща и недоволството. Това елементарно провокира комплициране и измежду политиците, съгласно нея.

„ Затова при тях елементарно се прибавиха сценаристите. Те са явни. Всяка партия, група, която има интерес от разбъркване, да влезе в медиите. Българска социалистическа партия има интерес, тъй като Корнелия Нинова не е обединила още Българска социалистическа партия. Старата десница има интерес, тъй като тях ги няма сега. Трето – това са олигарсите. На четвърто място не мога да пропусна Румен Радев. Той влезе в политиката с опозиционен профил. Той се разпознава с хората, които въплъщават обществените неравенства. Той даже провокира една кръгла маса на тематика обществени неравенства. Това е хубаво обръщение и аз го поддържам. Движение за права и свободи също имат интерес – те бяха изместени от „ Патриотите ” и в този момент този удар против „ Патриотите ” явно е в полза на Движение за права и свободи ”, проучва Христова.

Тя не открива паралели сред оставката на Валери Симеонов и Симеон Дянков. Паралелът е единствено времето от годината и покачващите се сметки.

„ Правителството направи неточност с това повишаване на цените. Защото се очакваше, че незабавно след края на председателството ще стартира офанзивата против него. Но разликата е, че тогава, през 2013 година имаше доста достоверни хора. Тогава имахме всеобщо събитие. Сега виждам огромна динамичност в настояванията ”, сподели Христова и изясни, че настояванията се разводняват.

Но едно искане е било поредно и то е било точно за оставката на Валери Симеонов.

„ Неговата съществена работа е да комуникира. Когато на него това главно нещо му липсва, това значи, че би трябвало да се учи. Това бе изцяло справедливо искане за оставката му и трябваше да стане ”, сподели още Христова и акцентира, че изказът на Симеонов е несъответствуващ.

Според нея в „ Обединените патриоти ” липсват хармонични връзки и допусна, че вътре в обединението може да има напрежение.

„ Но на открито, не. Би могло да се разпадне обединението на „ Патриотите ”, само че там нищо не може да се предвижда. Но си мисля, че най-малко за известно време ще забележим усмиряване ”, добави Христова.

Тя счита, че в бъдеще ще има рокади в държавното управление, като по този начин разяснява и вероятността за нов вицепремиер на мястото на Симеонов и дали въобще ще има подобен.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР