Оставката на заместник-кмета на София Евгени Крусев не решава проблема

...
Оставката на заместник-кмета на София Евгени Крусев не решава проблема
Коментари Харесай

Спаси София: Оставката на Крусев не е решение

Оставката на заместник-кмета на София Евгени Крусев не взема решение казуса и не е вдишване на отговорност. Разбира се, той е в цялостното си право да остави Прокуратурата да си свърши работата. Можем единствено да приветстваме решението му. Това разяснява Гергин Борисов от сдружението „ Спаси София “, което сподели фрапантни нарушавания при публичната поръчка за ремонта на бул. „ Граф Игнатиев “.

Според документи, показани от сдружението, общината е трансформирала в нарушаване на закона параметри на поръчката. Заместникът на Йорданка Фандъкова заяви, че напуща поста, тъй като е получил призовка от Прокуратурата по отношение на ремонта.

„ Разочаровани сме от новината за подадената оставка. Надеждите ни бяха в него, че ще бъде новата посока на развиване на връзка сред община и неправителствените организации. Това очакване не се извърши. Оказа се, че сме надценили опцията на Фандъкова да назначава хора, които да могат да отговорят на упованията на софиянци “, сподели Борисов пред БГНЕС.

Големият неуспех, съгласно представителя на „ Спаси София “, в мандата на Крусев не е ремонтът на Графа, а заличаването на трамвая в жк. Лозенец. „ Твърдо сме уверени, че поради това негово решение, от дълго време трябваше да си подаде оставката. Надяваме се Прокуратурата да си свърши работата и да се стигне до действително обвиняване, защото неговият предходник Любомир Хрисов подаде оставка поради подозрения за корупция, само че не последва никакво обвиняване “, напомни Гергин Борисов.

Сдружението доста деликатно следи за новия тип на " Графа ". Борисов се чуди на следващото изобретение – странни триъгълни " колчета " по продължение на трамвайната линия. „ Тези колчета не са по предопределение, поставят се на границите на пешеходните зони. Новият тип на " Графа " можем да го опишем като нова версия на бозата от „ Витоша “ ", добави той.

„ Спаси София “ насочиха рецензии към общината и за забавеното решение още първия ден да вкара „ зелен билет “ поради мръсния въздух, а не едвам на третия. „ Непрекъснато пледираме Столична община да се вземе на съществено в ролята в битката за по-добро качество на въздуха “, съобщи още Борисов.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР