Оставката на зам.-председателя на НС Валери Жаблянов обсъждат депутатите като

...
Оставката на зам.-председателя на НС Валери Жаблянов обсъждат депутатите като
Коментари Харесай

Ето защо ГЕРБ иска оставката на Жаблянов

Оставката на зам.-председателя на Народно събрание Валери Жаблянов разискват депутатите като първа точка от съвещанието си през днешния ден.

Искането бе импортирано от депутати от ГЕРБ и Обединени патриоти поради изречение на Жаблянов, че Народният съд е бил " належащо и неизбежно правораздаване ".

3 основни нарушавания на Жаблянов изброи от името на вносителите шефът на правната комисия Данаил Кирилов:

1. На 18 януари, когато в Народно събрание бе обсъждан контракта с Македония, Жаблянов го квалифицира като " пазарене от най-ниска проба ", " недоносче и измислица ". С това принизи десетилетия старания на двете страни да реализират контракта, сподели Кирилов.

2. Не зачита престижа на Народно събрание - по време на съвещание на 1.02. жестоко попречва реда в залата и отдаването на респект към паметта на жертвите на комунистическия режим и възродителен развой. Демонстрира пренебрежение към парламентаризма, заключи депутатът от ГЕРБ.

3. Има представителни институционални функционалности като зам.-шеф и е задължен да утвърждава националния и политически престиж на Народно събрание. Ние бяхме жестоко възмутени от изказванието му за Народния съд, разгласи Кирилов. С това изказване се визира оценката на демократичното ни общество и полезностите по отношение на провеждането и последствията от Народно съд. Това визира престижа на Народно събрание. Ако желае да прави такива рискови квалификации - да ги прави като редови народен представител, като представител на 80 от депутатите, а не като представител на институцията, добави той.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР