Оставката на Валери Симеонов не е съгласувана с мен. Това

...
Оставката на Валери Симеонов не е съгласувана с мен. Това
Коментари Харесай

Сидеров: Оставката на Симеонов не е съгласувана с мен, не е нужно да има нов вицепремиер


Оставката на Валери Симеонов не е съгласувана с мен. Това сподели по време на брифинг ръководителят на ПГ на „ Обединени патриоти “ и водач на „ Атака “ Волен Сидеров.

„ Но главното е, че чакам от членовете на съдружния съвет - Борисов, Цветанов, Каракачанов, а и от самия Симеонов, да ми кажат: „ Волене, извинявай, беше прав, когато не те послушахме преди един месец “. Тогава само аз споделих, че с огромната подигравка, която Симеонов направи с неприемливото изречение към майките на деца с увреждания, цивилизованият метод е подаване на оставка – споделих го това. Но не, тогава одобриха, че няма да се подава оставка, той самия не искаше, и Каракачанов не искаше, а Борисов сподели, че всички от патриотите би трябвало да са съгласни. Защо трябваше да мине тази вълна от митинги? Защо трябваше да се повтори остарялата българска приказка за стоте тояги, солта и жълтиците най-после “, сподели още Сидеров.

Той уточни, че оставката е закъсняла и на фона на едно насъбрано отвращение от заинатяване. „ Защото това беше напук да стоиш на власт “, съобщи Сидеров.

"Не ме послушаха за оставката на Валери Симеонов и сгрешиха. През лятото отново имаше едни епизоди, в които припомнях, че вицепремиерът се занимава с неща, които не са основни. Ако бяха ме слушали, нещата щяха да са доста по-добре и щеше да има доста повече схващане у хората. Сега не знам това неодобрение, което набира мощ, до каква степен може да отиде. Не знам какво тъкмо би трябвало да направи държавното управление, с цел да го компенсира. Защото това, което последно предложих, беше да се махне данъкът на старите коли “, разяснява още водачът на „ Атака”.

Волен Сидеров не вижда предстоящ проблем в парламентарната група, откакто Валери Симеонов се завърне като народен представител. Дори не изключи и опцията да бъде издигнат въпроса за нов ръководител на парламентарната група – роля, която сега се извършва от него.

„ Със Симеонов не виждам да има усложнение с работата ни отсега нататък в Народното събрание. „ Атака “ щеше да има повече хора, в случай че не бях направил аз най-вече взаимни отстъпки, когато правихме общите листи. „ Атака “ можеше да влезе и независимо, само че тогава бях този, който сподели да създадем поделение, само че да го създадем за положително ръководство, за положителни достиженията ", сподели още Сидеров.

Относно въпроса кой ще размени Валери Симеонов на вицепремиерския пост той разяснява:

„ Не са водени диалози кой ще смени вицепремиера на поста. Но не е нужно той да бъде от една от трите партии от „ Обединени патриоти “, просто би трябвало да бъде препоръчан от тях. Според мен не е нужно да има четвърти вицепремиер. Възможно е да останат трима вицепремиери – Дончев, Каракачанов и Захариева. Нищо няма да се срине, въпросът е да се прави работа. Защото и без единия, и без другия вицепремиер обединението може да върви напред “.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР