Оставката на Валери Симеонов е твърде закъсняла, с цел спасяване

...
Оставката на Валери Симеонов е твърде закъсняла, с цел спасяване
Коментари Харесай

Свиленски: За две години управляващите вдигнаха над 20 такси

„ Оставката на Валери Симеонов е прекомерно закъсняла, за избавяне на властта “. Това съобщи зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски пред БНР.

Той акцентира, че Българска социалистическа партия е поискала тази оставка още преди месец.

„ Тя няма по какъв начин да бъде решение на проблемите, тъй като хората, които са на улицата, не желаят единствено неговата оставка. Хората не слагат като проблем единствено неговото цинично отношение към майките на деца с увреждания, а и казуса с приходите, цените на горивата – целият живот, който са принудени да живеят българските жители. Те упорстват, че това ръководство би трябвало да си отиде “, безапелационен е националният представител.

Според него ставаме очевидци на тясно партийни ползи, а не на отбрана на националните ползи и българското общество.

„ Всеки, по единично, в този момент гледа да излезе изсъхнал от обстановката. Но това ръководство, с поддръжката и присъединяване на патриотите, към този момент две години ръководи България и в случай че не са се сетили до момента за своите предизборни обещания- за 300 лева пенсия, служители на реда във всяко обитаемо място и други, то българските жители не са ги не запомнили и ще ги санкционират, че са излъгали “, разяснява зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “.

Той е на мнение, че тази оставка няма да избави нито патриотите, нито ГЕРБ. Свиленски напомни думите на Борисов, че в случай че вицепремиерът подаде оставка, рухва структурата на държавното управление.

„ Той си мисли за държавното управление, да бъде министър председател, не го интересува, че страната ще рухне, няма хрумвания за по-добро развиване и приходи. Патриотите към този момент виждат, че потъват и желаят и те да се спасят. Предлагам им дружно, както се прегърнаха за ръководството, да се прегърнат в този момент и да правят отстъпка ръководството “, добави той.

Георги Свиленски акцентира, че ГЕРБ са обещавали в предизборната си стратегия, че няма да подвигат нито един налог, а в този момент сме очевидци на повишение на налозите за персоналните коли, жилищата, слагане на такси за артикули и облекла втора ръка.

„ Въпреки поръчката, че няма да се подвигат налозите, за 2 години подвигнаха над 20 такси и услуги “, уточни той.

По неговите думи резултатът от налозите за старите коли е до 20 млн. лева, в случай че бъдат събрани.

„ Това няма доста да помогне на бюджета на господин Горанов, само че ще ощети доста български жители. Не знам ръководещите за какво си го предизвикват “, разяснява националният представител.

Той изясни, че кметовете от Българска социалистическа партия са декларирали, че в случай че влезе в действие този закон, те ще предложат минималните размери – съвсем да няма нарастване, с цел да не бъдат натоварени хората.

По мотив импортираното искане до АПИ за самостоятелна експертиза за градежа на пътища и автомагистрали, Свиленски изясни, че първият документ е бил подписан от 23 народни представители, като е импортиран от петима.

„ Защо тъкмо нас четиримата са избрали Камарата на строителите, които да не позволяват до работа, не знам. Факт е, че нарушават Конституцията, тъй като няма по какъв начин браншова организация да слага изискванията - кой депутат може и кой не да върви на работа “, съобщи той.

Свиленски благодари на цялата парламентарна група на „ Българска социалистическа партия за България “, които още на идващия ден са взели да решение да преподпишат още веднъж, всички, същото искане, с цел да се покаже, че цялата парламентарна група стои за него. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР