Оставката на Валери Симеонов е само началото и малка спечелена

...
Оставката на Валери Симеонов е само началото и малка спечелена
Коментари Харесай

Вера Иванова: Оставката на Симеонов е само началото

Оставката на Валери Симеонов е единствено началото и дребна извоювана борба от майките на деца с увреждания. Те обаче са подготвени да стачкуват, до момента в който оставката на водача на НФСБ бъде призната в Народното събрание. Това съобщи Вера Иванова от самодейността "Системата ни убива " в ефира на Bulgaria ON AIR.

Майките чакат и гласуването на препоръчаните промени в Закона за интеграция на хората с увреждания. "Толкова пъти сме лъгани, толкоз пъти ни е обещавано... ", означи Вера Иванова.

В редиците на протестиращите майки се появиха взаимни обвинявания за гонене на политически ползи и задкулисие. Иванова акцентира, че разделяне няма, само че се появяват майки, които нямат деца с увреждания и преследват други цели. По думите ѝ те са почнали да обикалят медиите от тяхно име и да приказват каквото си желаят.

"Ние сме майки, които нямаме политически цели и мисли, с цел да реагираме на такава обстановка ", посочи Вера Иванова.

"Много е тежко, тъй като 6 месеца сме нападани от кого ли не. На всяка изява обясняваме, че сме аполитични и сме там само поради децата си ", сподели от своя страна Ирена Юручка от "Системата ни убива ".

Тя акцентира, че хорото на Орлов мост след новината за оставката на Симеонов, е естествена човешка реакция и не счита, че това е нещо неприятно.

"Ние сме хора като вас, също изпитваме наслада и болежка. Обществото би трябвало да одобри, че ние не сме по-долна класа. Борим се това общество да е едно. Не желаеме да ни съжаляват и единствено да плачем ", изясни Юручка.

Майките на деца с увреждания се надяват да трансформират системата, с което да трансформират и надписа на своите тениски "Ситемата ни убива ". Надяват се в скоро време да заменят черните тениски с бели.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР