Оставката на Валери Симеонов беше задължителна, но е закъсняла, подадена

...
Оставката на Валери Симеонов беше задължителна, но е закъсняла, подадена
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Оставката на Валери Симеонов е закъсняла и неискрена

Оставката на Валери Симеонов беше наложителна, само че е закъсняла, подадена под напън и неискрена, съобщи през днешния ден на брифинг водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Валери Симеонов сподели, че я подава, с цел да обезпечи успокоение на държавното управление, да не тежи като воденичен камък и поради медийна офанзива, а не поради осъзната виновност. Смятаме, че тази оставка няма да промени нищо, тъй като митингите към този момент са разнообразни, обстановката е друга, добави Нинова.

Според нея отдръпването на вицепремиера няма по какъв начин да промени нещата, защото ръководещите не желаят да трансформират политиките:

И през днешния ден хора от доста градове в страната стачкуват за по-високи приходи, против корупцията, за по-добри пътища, за по-ниски налози, за правдивост. Ние се обръщаме към тях: Част от настояванията на протестиращите, уважаеми ръководещи, ги имате на бюрата си от преди месец. ПГ на " Българска социалистическа партия за България " ги внесе като закони - различният ни бюджет. Един път ги отхвърлихте, помислете си преди да гласувате за повторно след една седмица.

Корнелия Нинова поздрави майките на деца с увреждания и хората, които ги поддържат. " Голямата победа е събудената гражданска сила. Преди две години това би било невероятно. Хората се опасяваха да имат друго мнение. Имаше незаинтересованост, че нищо не може да се промени. Голямата победа е, че възприятието за правдивост надви над страха и апатията. Затова те заслужават нашето почитание и уважението на цялата страна ", съобщи тя.

Лидерът на Българска социалистическа партия увери, че партията ще продължи да бъде изразител и вносител на част от настояванията на митингите. " Ще ги отстояваме, тъй като те са аргументирани, рационални, подкрепени с цифри и най-много вероятни. Продължаваме в този дух да представляваме тези претенции там, където е мястото за тяхното решение - в българския парламент, уточни Нинова.

Тя посочи, че в понеделник на съвещание на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия ще бъде взето решение дали депутатите ще се записват в зала за кворум.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР