„Оставката на цялото правителство е задължителна, а управляващото мнозинство ни

...
„Оставката на цялото правителство е задължителна, а управляващото мнозинство ни
Коментари Харесай

Георги Гьоков: Подходът към кризата от страна на правителството е неадекватен


„ Оставката на цялото държавно управление е наложителна, а ръководещото болшинство ни устройва водевилни сценки - под формата на парламентарно чуване. И вместо този, който повече от 10 години забърква кашите в страната, просташки псува и наскърбява президента, евролидерите, народните представители, който не почита българския народ, да дойте тук и да си подава оставката, или най-малко да се отбрани, той се крие и праща вкупом 3-ма от министрите си да се изясняват от негово име какви велики каузи ще свършат, но различен път”. Това съобщи националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България” Георги Гьоков в Народното събрание.

По думите това, с което ръководещите се хвалят, хората дефинират като мятане на прахуляк в очите, пазаруване на мира и пролонгация за подаване на оставката. „ Още от първия месец на хората им е ясно, че методът към рецесията от страна на държавното управление е несъответстващ и то не може да се оправи с това голямо икономическо и обществено разтърсване. Необходими са точно планувани ограничения в един явен и консенсусен проект за възобновяване, само че не виждаме такъв”, безапелационен е Гьоков.

„ Ще харчите доста пари и хората чакат да се подсигурява, че здравето им ще е предпазено, работните места също, а фирмите ще се поддържат и ще се върви към обществено доближаване. Но за жалост в ограниченията ви няма вероятност. Възстановяване на стопанската система се чака след края на 22 година, а вие планирате в вероятност от три месеца – по 50 лв. на пенсионер, по 3 лв. на незает. Смешно и неубедително на фона на това, което вършат други страни”, счита още националният представител от левицата.

„ Никакво значение няма дали ще похарчите 2 милиарда или 2 лв., в случай че хората не останат с задоволство, че тези пари са изхарчени в тяхна изгода, а не че си купувате успокоение с тях или че ги редите в шкафчето”, приключи Гьоков.

„ Планът на държавното управление за стопански меркие основно в бъдеще време – ще създадем хубава мярка, ще има нови ограничения. Това, коетовълнува хората, е какво се е случило до момента.

Един болен човек има потребност от лекарство в този момент, в случай че му се даде след 3-4 месеца, този човек може да не е измежду живите”, съобщи зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Драгомир Стойневпо време на чуване на икономическия министър в Народното събрание.

„ Министърът е прав, че рецесията е невиждана, само че тогава се постановат и невиждани ограничения. Имаме едно закъснение, закъснение, закъснение. Какво е свършено досега?”, попита Стойнев. Той добави, че единствената мярка, която би трябвало да подкрепя бизнеса е „ 60:40”: „ Какво вие сте свършили по тази мярка – досега са усвоени единствено 17% от прословутия 1 милиарда А минаха 5 месеца.”, акцентира националният представител.

„ До момента от 200млн. за дребните предприятия сте дали 6млн. лева, за междинните предприятия, досега нее получено. Вместо да употребявате бюджетни средства за непосредствено финансиране, вие не го направихте и те останаха без средства”, означи Стойнев.

„ От 500 млн. лева във Фонда на фондовете, резултатът от този фонд е нула. Нула. Запомнете го. За 4 години, от колкото работи този фонд, пари за български предприятия няма”, приключи Драгомир Стойнев.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР