Оставката на това правителството няма да подобри положението – през

...
Оставката на това правителството няма да подобри положението – през
Коментари Харесай

Борисов: Оставката на правителството няма да подобри положението

Оставката на това държавното управление няма да усъвършенства ситуацията – през ноември – декември – януари ще бъдем в толкоз тежко състояние , тъй като няма да сме съумели да прокараме България през иглените уши, наречени икономическа рецесия. Такова мнение изрази министър председателят Бойко Борисов преди началното на постоянното съвещание на Министерски съвет.

Той съобщи, че постоянно е подкрепял протестиращите, само че митингът на ГЕРБ в петък е бил обвързван с влизането на страната в чакалнята на Еврозоната и е завършил спокойно.

" Разединението на нацията сега е толкоз мощно, че не знам по какъв начин ще преодолеем идващите месеци. България е единствената в света, която счита, че ковид няма и пандемията е отминала. Само у нас никой нито има вяра, нито съблюдава ограниченията. Икономическата рецесия идва с големи темпове от целия свят, нито един знак не дава, че нещо ще се усъвършенства. Ще става по-лошо. Не сме спрели нарастването на приходите. Към този миг не теглим заем, влизайки в сходна обстановка страната би трябвало да бъде доста консолидирана. Договорили сме най-вече пари за България и би трябвало да ги защитим на най-важния съвет на Европейски Съюз. Има избор на съмнение, ще ги гледаме, няма да се спирам на сценаристите и всичко, което през времето се случи ", разяснява още министър председателят Борисов. 

" Ако нямаме проект за непоклатимост, с съдружните сътрудници и в това число с опозиционните партии, какво ще се прави в идните месеци? Никой не може да се оправи самичък ", предвижда той.

Борисов разяснява и ескалацията на напрежение по време на митингите през последните няколко дни. " Прекрасно знам какво могат уредниците на митинга - Румен Петков, Мая Манолова и всички, които са там. Мъчно ми е за служителите на реда и за почтено битите хора. Виждате, взривяват се бомби измежду хората. Целта е да се окървавят митингите. Емоциите в никакъв случай не са били добър консултант. Много пъти България е тръгвала по подобен път и доста пъти след това се е вайкала ", сподели министър-председателят и прикани жителите и служителите на реда да се пазят взаимно. 

Премиерът забрани на членовете на кабинета да пишат постове във Фейсбук като се обърна в частност към правосъдния министър Данаил Кирилов. " Не единствено, че не е смешно, а и ги възпламенявате ", възропта Борисов. И посъветва вътрешния и военния министър да отидат до Народното събрание и да обяснят пред депутатите за битите служители на реда и арестите на митингите.

" В никакъв случай не упреквайте хората, които идват да стачкуват със обществените си претенции. Желанието им за оставка на това държавно управление няма да им усъвършенства държавното управление. Договор мога да сключа с тях, че през ноември, декември, януари, ситуацията им ще е по-тежко. Казвам го доброжелателно ", добави министър председателят. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР