Оставката на столичния кмет Йорданка Фандъкова и на настоящия районен

...
Оставката на столичния кмет Йорданка Фандъкова и на настоящия районен
Коментари Харесай

Иванчева и Петрова искат оставката на Фандъкова 4 месеца преди изборите

Оставката на столичния кмет Йорданка Фандъкова и на сегашния областен кмет на " Младост " Румен Русев желаеха някогашната кметица на региона Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова в отвореното писмо до медиите.

Мотивът за желаната оставка е следващото позволение за градеж - този път в градинката до бл. 401 в Младост 4 .

Според тях виновността на сегашния областен кмет Румен Русев е, че не е уведомил работната група, когато вложителят е изискал позволение за градеж, а го е дал на основния проектант на региона да го извърши.

Причината за това деяние, съгласно Иванчева и Петрова е че: " Русев извършва сюжета на ГЕРБ - пуска градежа и единствено в случай че има митинг , дава заден ход и желае оставка на различен . Същият сюжет като полянката при блок 73 ".

Отговорност за дейностите и бездействията на Русев би трябвало да поеме ГЕРБ. Той е марионетка на Фандъкова , безапелационни са двете дами, отстранени от управата на столичния регион.
 Иванчева си мисли за стола на Фандъкова
Иванчева си мисли за стола на Фандъкова

За да оправи " Младост " и цяла София

" Десислава Иванчева като настоящ кмет издаде заповед за уволнението му . Но Столичният общински съвет (СОС), макар волята й и макар наредбите на закона, избра тъкмо Русев, знаейки, че той чинно ще извършва желанията на ГЕРБ. И първа инстанция на Административния съд удостовери с Решение № 2736/22.04.2019г, че този избор на СОС е противозаконен ", напомнят в писмото си Иванчева и Петрова.

" За десетте години, в които сте кмет превърнахте Младост и половин София в ориенталско бетонно гето ", пишат двете в настояването си към сегашния столичен градоначалник да освободи поста си 4 месеца преди локалните избори.

В текста на писмото им актуалният кмет на регион " Младост " Румен Русев е наименуван " марионетка " на кметицата.
 Петко Дюлгеров е получил инфаркт, Иванчева го съпоставя с Мишо Бирата
Петко Дюлгеров е получил инфаркт, Иванчева го съпоставя с Мишо Бирата

Очакват да бъде желана анулация на домашния арест

По мотив поисканата оставка от Фандъкова на основния проектант на региона, Иванчева и Петрова изясняват, че той е единствено реализатор. " Когато на бюрото му се появи искане за Разрешение за градеж, единственото законно деяние, което може да предприеме архитекта, е да го издаде в период. Ако не го направи - го чака санкция до 5000 лева . И съдът ще го задължи да се произнесе ", пишат отстранените кмет и зам.-кмет на региона.

Те разясняват, че при повече нарушавания от страна на архитекта, ще му лишават правата. " В тази обстановка основния проектант на " Младост " не е имал избор. Неслучайно му желаете оставка. Ако беше сбъркал, можехте да го уволните. Но той не е сбъркал и не носи отговорност ", безапелационни са създателите на писмото.
 Александър Ваклин нямал проблем да се изправя очи в очи с Десислава Иванчева
Александър Ваклин нямал проблем да се изправя очи в очи с Десислава Иванчева

По думите му това безсрамие е трябвало да бъде докладвано

По тяхно време за този градеж вложителят е имал молба за пренасяне , написа в писмото им.

Според обясненията им имало два направени плана за пренасяне на 8 градежа. " Точно преди обществения ни арест на 17.04.2018 година имахме среща с Ралица Стоянова, зам.-кмет на Столична община, с цел да обсъдим законови аспекти по преместването . Ако имахме подпомагане от Столична община и " Софийски парцели ", за по-малко от два месеца предлагането щеше да е готово и да се внесе в СОС (защото СОС взема тези решения по закон) ", гласи отвореното писмо на Иванчева и Петрова.

Според тях виновността за това, че вложителят към този момент не желае пренасяне, а непосредствено градеж на това място е на столична община . " Явно не има вяра нито на Вас, нито на работната група, нито на СОС. Преговорите не вървят, г-жо Фандъкова ", пишат Иванчева и Петрова.
 Иванчева и Петрова чакат делото им да се върне на първа инстанция Обновена
Иванчева и Петрова чакат делото им да се върне на първа инстанция

Опасяват се от преднамерени съдии

Припомняме, някогашният кмет на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова бяха задържани обществено в центъра на София на 17 април 2018 година Те бяха арестувани с невиждано дълъг арест - над 8 часа на централното софийско кръстовище пред Спортната палата. В колата на кметицата бяха открити 70 000 лв., които тя взела като рушвет съгласно прокуратурата.

Службите бяха подложени на критика още тогава за нарушение на човешките права на обвинените. На последното съвещание по делото против тях упрекнатият дружно с тях по-предишен кмет на столичния регион " Младост " Петко Дюлгеров се отметна от показанията си, дадени в досъдебна фаза - а точно, че той е бил медиатор сред Иванчева и предприемача Александър Ваклин за рекордно претенции рушвет от половин милион евро. Към момента Иванчева и Петрова са под домакински арест.

Десислава Иванчева се яви на изборите за евродепутат и получи поддръжката на 30 310 души, което е 1.55% . Ден след евровота Иванчева съобщи, че обмисля да се кандидатира за кмет на София .
 Жалбата на Иванчева за евродепутатите на Движение за права и свободи няма да стигне до Конституционния съд
Жалбата на Иванчева за евродепутатите на Движение за права и свободи няма да стигне до Конституционния съд

Тя оспорва отдръпването на Карадайъ и Пеевски от евролистата на ДПС
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР