Оставката на Румен Порожанов е закъсняла, аз исках смяната му

...
Оставката на Румен Порожанов е закъсняла, аз исках смяната му
Коментари Харесай

Симеонов искал оставката на Порожанов за лобизъм

Оставката на Румен Порожанов е закъсняла, аз желаех промяната му по-рано поради лобизъм, съобщи пред кореспонденти в Народното събрание водачът на НФСБ Валери Симеонов.

„ Десислава Танева е била министър. Познава добре проблемите както в сектора, по този начин и в министерството. Но мисля, че няма да й бъде елементарно, нека да не се поддава на лобизъм – най-малко в такава степен, на каквато бяхме очевидци при досегашното управление на МЗХГ “, съобщи Симеонов.

Той уточни, че утвърждава оставката на Порожанов и счита, че е малко закъсняла. „ Аз съм желал промяната му по-рано по тематиката за явния лобизъм, който беше прибавен по смяната на наредбата за учебен плод и мляко. Лично съм я изискал от Бойко Борисов на председателски съвет. Но не считам, че това трябваше да бъде оповестявано обществено. Така че в това отношение не понасям укор “, сподели още Валери Симеонов.

Според него би трябвало да има още рокади в земеделското министерство. „ Има съображение да се правят промени и по районни дирекции, където към момента фрагменти на Движение за права и свободи не престават да кадруват и да деребействат изключително във връзка с стопанисването на държавните гори “, разяснява Симеонов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР