Оставката на Румен Порожанов беше неизбежна след натрупването на напрежението

...
Оставката на Румен Порожанов беше неизбежна след натрупването на напрежението
Коментари Харесай

Мирослав Найденов: Оставката на Порожанов беше неизбежна

Оставката на Румен Порожанов беше неизбежна след натрупването на напрежението напоследък. Тя е политическа и надали е обвързвана с формалната причина, че зам.-директорката на фонд „ Земеделие” към момента е на работа. Това разяснява в студиото на „ Лице в лице” някогашният аграрни министър Мирослав Найденов.
Румен Порожанов към този момент не е министър на земеделието, поста поема Десислава Танева Причината за рокадата – зам.-директорът на ДФЗ Иванка Багдатова-Мизова още е на работа
С поста си се разделя министърът на земеделието Румен Порожанов, което е седма оставка в кабинета на Борисов. Премиерът я одобри, откакто схванал, че зам.-директорът на Държавен фонд „ Земеделие” (ДФЗ) Иванка Багдатова-Мизова още е на работа.

„ Със сигурност повода не е в това, което беше оповестено през днешния ден, че зам.-шефката на фонда към момента не е освободена. Аз познавам доста добре процедурите на управителния съвет на фонда, той би трябвало да я освободи, има избран период, в който би трябвало да бъдат осведомени участниците с подобаващ дневен ред и т. н. Според мен тази официална причина е за пред медиите, случило се нещо в тези 4 дни”, счита още Найденов.
Борисов би взел оставката на Порожанов, само че не поради жилището от 2004 година Папа Франциск не пристигна у нас, с цел да ни убеди да приемем вълна от мигранти, акцентира министър председателят
Според него е необичайно, че преди дни Борисов е защитил Порожанов в предаването " Лице в лице ", а в този момент събитията към оставката му се развиват толкоз бързо.

Предложената за поста му Десислава Танева е знаково, съгласно Найденов.

Това е по този начин, тъй като на място, за което се твърдеше, че е от неявната поддръжка на Движение за права и свободи, аз не мога да потвърдя правилно ли е, в този момент идва човек на ГЕРБ и то с опит в тази сфера, разяснява още някогашният аграрни министър.

Той загатна и абсурда с къщите за посетители, като съобщи, че у хората би трябвало да остане възприятието на правдивост. Найденов бе безапелационен, че във фонд " Земеделие” има систематичен проблем, а оттова минава грамаден финансов запас – към 7 милиарда евро, разяснява още той.

По думите му би трябвало да се ограничи човешкият фактор при установяване на оценката на риска и кой да бъде проверяван, и кой – не.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР