Оставката на председателя на Агенцията за хора с увреждания Минчо

...
Оставката на председателя на Агенцията за хора с увреждания Минчо
Коментари Харесай

Майки на деца с увреждания поискаха оставката на Минчо Коралски

Оставката на ръководителя на Агенцията за хора с увреждания Минчо Коралски желаеха майки на деца с увреждания. Техни представители - Боряна Драганова и Весела Одажиева, изрекоха мнението си персонално пред Коралски в студиото на bTV.

 Майките дефинираха законопроекта за хора с увреждания като боза
Майките дефинираха законопроекта за хора с увреждания като боза

Липса на воля за промяна... безчет празни думи...

В сферата на хората с увреждания има крещяща потребност от промяна, която обаче актуалният ръководител на организацията не може да реализира , съобщи едната майка - Боряна Дараганова.

От своя страна Минчо Коралски изиска майките да посочат съответните разпореждания на Закона за интеграция на хора с увреждания , които не се извършват от организацията.

 Регистър сплотява информацията за хората с увреждания
Регистър сплотява информацията за хората с увреждания

Дончев разгласи, че ще бъде назначена инспекция на в този момент настоящия указател

Весела Одажиева отвърна, че Конвенцията за правата на хората с увреждания, за която толкоз се приказва, е утвърдена от 2013 година От тогава не е направено нищо . Според нея липсва работещ указател за на хората с увреждания.

Парите, които до в този момент са изхарчени от организацията за указател, са на вятъра изхарчени , безапелационна е Одажиева.

Според Коралски има указател, само че той би трябвало да се преработи.

Припомняме, оставката на Коралски бе поискана от майките и в петък, когато друга майка изясни, че не желае Коралски да продължава активността си.

" Къде са 2-та млн. за регистъра. Искам оставката на господин Коралски. Искам оставката и на Адриана Стоименова (председател на Сдружение " Център за психически проучвания ", която пусна слуха, че митингът на майките бил заплатен - б.р.). Не може тук ние да гледаме от кое място ще пристигна всяка стотинка за основаване на орган, за приемане на закони, които са жизненоважни за хората с увреждания и по този начин да се пилеят пари напразно. Тия дупки държим да се запушат ", сподели тогава Кристина Николаева.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР