Оставката на Нинова решава важни въпроси. България се нуждае от

...
Оставката на Нинова решава важни въпроси. България се нуждае от
Коментари Харесай

Татяна Дончева: Оставката на Нинова решава важни въпроси

Оставката на Нинова взема решение значими въпроси. България се нуждае от контрапункт на настоящето статукво. Българска социалистическа партия претендира за това, само че за мен те не са нито съпротива, нито контрапункт. За да стане това, Българска социалистическа партия би трябвало да има далновидно управление и стратегическо мислене. В Българска социалистическа партия би трябвало да схванат, че не могат единствено да интригантстват. Те имат тежки вътрешнопартийни спорове и това им пречи.

Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ водачът на "Движение 21 " Татяна Дончева, която разяснява днешните земетресения в Българска социалистическа партия. "БСП беше длъжна да победи ГЕРБ, тъй като България не може да продължи да живее в това статукво. Аз знам, че на българите им харесва това статукво. Българска социалистическа партия трябваше да оглави битката против това статукво, само че резултатите на евроизборите демонстрираха дали са се справили. Българска социалистическа партия би трябвало да се консолидира час по-скоро и би трябвало да даде най-хубавото от себе си. Българска социалистическа партия е застаряваща партия. Твърдото ядро на партията е колкото да ходещо. Това не се дължи на управлението на Корнелия Нинова или Михаил Миков. Дължи се на проспаното време при Сергей Станишев. При него стартира чистенето на съперници от листите. При него бяха смачкани няколко юношески управления на партията. При него стартира да се гледа дали дадените партийни управления са лоялни, а не какви са резултатите им. Нинова в този момент вървеше по същите стъпки. Тя извади парламентарната група февруари и лиши партията от една естрада. Това е цялостна нелепост. Да извадиш депутатите от Народното събрание се прави, в случай че имаш нужните запаси за извънпарламентарно говорене. Сега тя потегля на един бърз Конгрес и още веднъж ще се включи в напреварата за председателското място. Това става срещу устава на Българска социалистическа партия и това е повода тя да желае промяна на устава. Това са все неверни ходове. На Българска социалистическа партия им би трябвало един съвременно мислещ водач. Този човек би трябвало да е консенсунсен вид и да реши всичките тези тежки проблеми ", безапелационна беше Дончева.

"Ниската изборна интензивност в България, на фона на тази в Централна и Западна Европа, се дължи на обстоятелството, че ние постоянно изоставаме със 7-8 години от тези региони. Другата причина е, че на българите им харесва настоящето статукво. На тях днешните времена им наподобяват на времената на Тодор Живков. За тях, в случай че не крадеш до момента в който си във властта, значи си простак и глупак ", сподели още Татяна Дончева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР