Оставката на кмета на Пловдив Здравко ДимитровЗдравко Димитров Димитров е

...
Оставката на кмета на Пловдив Здравко ДимитровЗдравко Димитров Димитров е
Коментари Харесай

Искат оставката на кмета на Пловдив и на Общинския съвет


Оставката на кмета на Пловдив Здравко Димитров  Здравко Димитров Здравко Димитров Димитров е български политик, Областен шеф на област Пловдив. Роден е на и на съветниците от Общински съвет желаят протестиращи жители на днешната, последна за годината, сесия на локалния парламент. Причината е противоречиви и скандални, съгласно тях, решения на управата на Пловдив, които не са в полза на града и  жителите му. Кметът не участва на съвещанието на Общински съвет.

Една от противоречивите точки в дневния ред касае пробива под Водната палата. Кметът предлага или неговото продължение или окончателното му прекъсване, като за обезщетяване на изпълнителите и за възобновяване на разрушената инфраструктура досега да се провиснал 750 000 хиляди лв..

Според протестиращите, сумата е скандално огромна, още повече, че планът беше стартиран без публично разискване. Те обаче обявиха, че този вид е „ по-малкото зло “ от това градежът на пробива да продължи.

Протестиращите донесоха и подписката против застрояването на 81 дка на Гребната база. Те са безапелационни, че нито един план в града в последните години не е изпълнен, както би трябвало.

Част от дневния ред на съвещанието на Общински съвет е и предлагането на Демократична България Пловдив украинските бежанци да употребяват някогашната Белодробна болница в града, до момента в който имат потребност от протекция и леговище, а не както е сега – до края на тази година или до привършване на военните дейности. На сесията, начело с украинката Наталия Елис, присъстват и украински бежанци, настанени в постройката.

Сагата с Панаира продължава и на тази сесия на Общински съвет, поради следващото заседание на акционерите „ Пълдин Туринвест “ за апорта на варненските акции. Местният парламент още веднъж би трябвало да реши неговия представител да гласоподава „ срещу “ договорката. В деловодството е постъпило предложение от притежателя на Панаира Георги Гергов, в което той предлага в случай че съветниците кажат „ за “ на апорта, Общината да получи 2 % от капитала на сдружението и 6 декара в панаира за създаване на Опера. От Демократична България Пловдив обаче предизвестиха, че по този начин заплахата градът да загуби 350 дка земя на Панаира е доста евентуална.  Предложението им точката да се гласоподава при започване на съвещанието не беше признато и това още веднъж провокира напрежение в залата и крясъци „ Оставка “, а ръководителят на Общински съвет даде 1 час отмора.

Общински съвет дебатира и безвъзмездното предоставяне за 10 години на къщата на ул. „ Бетовен 7 “  в граза- монумент на културата, на новосъздадена фондация за основаване на Музей на толерантността.  Като ответен жест общината ще получи постройката на ул. " Княз Александър Батенберг " 38, която ще бъде дадена на пловдивския спектакъл.

Отдаването на терен от 7 дка на Пещерско шосе, предназначен за уголемение на пътната артерия, за паркинг, отпадна от дневния ред на съвещанието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР