Оставката на главния прокурор Иван Гешев е личен избор.Това обяви в

...
Оставката на главния прокурор Иван Гешев е личен избор.Това обяви в
Коментари Харесай

Карадайъ за Гешев: Политическо влияние - от кого? Предателство към кого?

" Оставката на основния прокурор Иван Гешев е персонален избор. "

Това обяви в коридорите на Народното събрание водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. Преди това той сподели, че не е гледал изказването на основния прокурор, в което Гешев насочи поредност от обвинявания за сюжет и напън да бъде принуден да подаде оставката си.

Движение за права и свободи обаче от много време имало кардинални позиции. Така Карадайъ реагира на думите на обвинител №1, че е сюрпризиран от позицията на Движението, което постоянно преди този момент имало кардинален метод, не вземало безпринципни позиции. " В етичен смисъл това е изменничество ", сподели Гешев за променената позиция на Движение за права и свободи, което поддържа Мария Габриел в настояването за оставката му.

" Предателство към кого? ", попита в отговор Карадайъ.

" Когато сме говорили за промени в правосъдната система, когато е имало политически оценки към други самостоятелни органи и управляващи в страната, чието разделяне е обезпечено от конституцията, нашата позиция постоянно е била кардинална. Не става въпрос за лични оценки ", съобщи той. " Направете разбор на позициите на Движение за права и свободи ", изиска той, с цел да потвърди поледователността на партията си.

Лидерът на Движение за права и свободи изрично отхвърли да разяснява думите на Гешев, че е имало позвънявания към него с оферти за посланически постове, политическа кариера в ГЕРБ и закани, свързани със фамилията му.

" Да върша догатки на нечии догатки... Да приказваме с обстоятелства. Някой предполагал, че има политическа интервенция и аз да разясня - недейте. Политически въздействия - от кого? ", сподели той. 
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР