Оставката на Ангел Джамбазки поискаха от Движение Възраждане. Причината е

...
Оставката на Ангел Джамбазки поискаха от Движение Възраждане. Причината е
Коментари Харесай

От Възраждане искат оставката на Джамбазки

Оставката на Ангел Джамбазки желаеха от Движение Възраждане. Причината е публично излязлата в медиите информация, че е карал в нетрезво положение.
На 7 декември при инспекция от КАТ направена на Ангел Джамбазки излиза наяве, че той има 1,5 промила алкохол в кръвта. Джамбазки изисква кръвна проба, от която количеството на алкохол в кръвта му е 1,08 промила.
" Всеизвестен факт е, че кръвната проба постоянно дава по-ниски резултати защото човешкият организъм всмуква алкохола в продължение на времето. Ето за какво от Възраждане изискват да бъде оповестено обществено в какъв брой часа е взета първата проба от КАТ, в какъв брой часа е взета кръвната проба и за какво не му е изработен тест за опиати ", пишат от " Възраждане ".
Стана ясно, че на Ангел Джамбазки към този момент е отнета шофьорската брошура. Според българското законодателство, водач с над 1,2 промила алкохол в кръвта седнал зад кормилото и ръководещ МПС предстои на наказване от 1 до 3 години отнемане от независимост.
Ангел Джамбазки нееднократно, обществено, е показвал пристрастеността си към алкохола, с държание демонстрирано под неговото въздействие. Това го трансформира в несъответствуващ представител на българския народ в Европейския парламент.
" Човек, който нарушава одобрените в страната ни закони и с това заплашва освен личния си живот, само че и този на всички останали участници в придвижването по пътищата, не може да съставлява България в Европейския парламент. Употребата на алкохол и по-късно шофиране е държание на изключителна безнаказаност и проява на чувство за ненаказуемост. Ето за какво ние настояваме за оставката на Ангел Джамбазки.
Тя би трябвало да бъде подадена още през днешния ден. Ако той не я подаде то тя да му бъде поискана от властимащите, които неизвестно за какво пет дни не оповестяват за провинението му. С това за следващ път разпъват политически чадър над приближенидо тях персони ", обоснова се Костадин Костадинов, ръководител на Възраждане.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР