"Оставката е личен акт. Във времето съм показала, че мога

...
"Оставката е личен акт. Във времето съм показала, че мога
Коментари Харесай

Цачева подала оставка, за да не тежи на Борисов! Излиза в отпуск, докато депутатите гласуват оттеглянето ѝ!

"Оставката е персонален акт. Във времето съм посочила, че мога да нося отговорност. Не желая името ми да тежи на премиера Борисов и на партията. Така се прави ". Така правосъдният министър Цецка Цачева изясни претекстовете си да подаде оставка след абсурда с купения от нея апартамент на много занижени от пазарните цени в първокласен блок, издигнат от строителната компания "Артекс " в столичния кв. "Изток ".

Молбата й за овакантяване идва откакто тази заран министър председателят Бойко Борисов я извика в Министерския съвет поради абсурда с евтините жилища, с които тя, шефът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, зам.-министърът на спорта Ваня Колева и шефът на парламентарната комисия по просвета Вежди Рашидов си купиха от "Артекс ".

"Натиск не е имало. Еднолично взех решение, че не мога да извършвам длъжността министър на правораздаването, до момента в който текат инспекциите ", сподели още Цачева. Тя добави, че е разговаряла с премиера и го е уведомила, че ще си пусне заплатен отпуск, до момента в който Народното събрание гласоподава оставката й.

Цачева разгласи оставката си в Стара Загора преди да се включи в интернационална научна конференция на Зонта Интернешънъл "Жените след 100 ". Панелът с нейно присъединяване стартира в 14 часа, тя приказва за домашното принуждение - проблеми и положителни практики.

Междувременно от държавната осведомителна работа оповестиха, че министър председателят Бойко Борисов е приел оставката на министъра на правораздаването Цецка Цачева.

"Двамата разговаряха и разискаха свързаната с името й имотна договорка. Пред премиера министър Цачева съобщи решението си, че подава оставка и не желае създалото се напрежение да се придвижва върху работата на държавното управление ", споделят от "Дондуков " 1.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР