Оставката е личен акт и го взех сама като решение.

...
Оставката е личен акт и го взех сама като решение.
Коментари Харесай

Нищо Не Знаем! Корнелия Нинова Най-Накрая Разкри Шокиращата Истина За Оставката! Много Тежи

" Оставката е персонален акт и го взех сама като решение. Сигурно има доста неточности и доста хора, които са отговорни за тези резултати, само че моето достолепие и морал в политиката е, че първият носи отговорност. Подадох оставка незабавно, с цел да няма спекулации, че ще приготвя правила за избор на нов ръководител в своя изгода. Когато взема решение, не се депозирам на напън ", сподели Нинова, въпреки да посочи, че е последовател на споделената отговорност и че доста от съпратийците ѝ са я разубеждавали за оставката.

Оставката на Нинова би трябвало да бъде гласувана от конгреса на партията на 16 юни. За първи път социалистите ще проведат директни избори за водач. До избора на нов ръководител партията краткотрайно ще се ръководи от един от заместниците ѝ - Стефан Данаилов, Кирил Добрев, Деница Златева и Владимир Москов, който тя уточни.

Още не съм решила кой ще е, когато реша, ще го разглася, съобщи водачът в оставка.

Според нея изборът на нов ръководител на Българска социалистическа партия и подготовка за локалните избори могат умерено да вървят дружно и може дори това да е стимулиращо.

Попитана дали й тежи загубата на изборите, тя отговори:

" Да, тежи, само че не съм пристигнала да споделям, че Българска социалистическа партия завоюва или сме морално спечелили. Българска социалистическа партия загуби изборите, само че поради обективността и тези 500 хиляди души които ни поддържаха, бих желала да създадем справедлив разбор ".

На въпрос дали е била подготвена партията за подобен резултат, Нинова отговори:

" Не, работихме и чакахме да победим ".

И посочи:

" Единствената партия сме, която увеличи доверието си по отношение на предходните европейски избори с 50 127 гласа. Всички други партии в България губят, най-вече губят ГЕРБ - с над 100 000. Единствената партия сме, която има един народен представител повече. Другите партии или резервират или губят. Имаме извоювани европейски избори в 63 общини и множеството от тях се ръководят от ГЕРБ ".

" От 28 страни в Европа, 28 социалистически партии - социалдемократически, Българска социалистическа партия е на 5-то място, след Малта, Португалия, Испания и Кипър ", посочи Нинова, съгласно която българските социалисти стоят добре на картата на Европа.

Нинова напомни, че заемайки позицията ръководител на Българска социалистическа партия, идеята й е била смяна на България. Тя счита, че политиката на партията е вярна и би трябвало да продължи, просто е нужно време, с цел да има резултати.

По мотив рецензиите, че не в началото не включи водача на ПЕС Сергей Станишев в листата, тя отговори, че даже и откакто той беше вкаран в нея с решение на Националния съвет, Българска социалистическа партия отново не завоюва изборите.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР